Севиля спечели голямото дерби на Андалусия срещу Бетис с 2:0 в мач от 26-ия кръг на Ла Лига. Головете за домакините бяха дело на Иван Ракитич (24’) от дузпа и Мунир Ел Хадади (41’), а за тимът на Мануел Пелегрини точен бе Серхио Каналес (90’), но попадението дойде твърде късно, за да могат те да се надяват на нещо повече.

Домакините започнаха много силно срещата и от първата минута упражниха сериозен натиск над тима на Бетис, като отправиха няколко удара към вратата на Клаудио Браво. Именно стражът извърши нарушение срещу Юсеф Ен-Насери в 23-ата минута след груба грешка на Марк Бартра, който подари топката на нападателя. Иван Ракитич изпълни дузпата и откри резултата в полза на домакините.

Футболистите на Хулиен Лопетеги отбелязаха второ попадение пет минути преди края на първото полувреме, когато подаване от дълбочина разсече отбраната на Бетис, отново Марк Бартра сгреши, а Мунир Ел Хадади догони топката и я прати за втори път в мрежата на гостите.

Бетис се представи много по-добре през втората част, когато на терена се появи и един от лидерите на тима - Хоакин. Те пропиляха добро положение в 58-ата минута, когато именно ветеранът Хоакин проби отлично по крилото и върна към дъгата на наказателното поле, но там ударът на Бартра бе блокиран.

Малко след това и Кристиан Тейо отправи хубав удар, но Ясин Буну спаси. Футболистите на Бетис все пак достигнаха до почетно попадение в третата минута на добавеното време, когато Серхио Каналес отбеляза след великолепно изпълнение на пряк свободен удар за 2:1.

С тази победа Севиля продължава да заема второто място в класирането с 54 точки, само на шест от водача Реал Мадрид, а Бетис е трети с 46.