Реал Сосиедад и Севиля завършиха 0:0 в един от най-интригуващите мачове от 11-ия кръг на Ла Лига. Баските продължават да нямат победа на реновирания си стадион „Аноета“. В същото време андалусийци пропуснаха открилата им се възможност да скъсят разликата от лидера Барселона и еднолично да се настанят на второто място в класирането.

Реал Сосиедад започна по-активно мача и създаде първата опасност в него в 7-та минута. Аритс Елустондо центрира в наказателното поле на Севиля, където Хуанми бе изпуснат и стреля с глава, но неточно в аут.

Евер Банега отправи много опасен удар от дъгата на наказателното поле на Реал Сосиедад в 37-та минута, но Моя се намеси и спаси. След това отбитата топка попадна право на главата на Куинси Промес, който стреля отблизо, но неточно над напечната греда, в аут.

Реал Сосиедад можеше да излезе напред в резултата в 38-та минута при малко повече късмет. Аритс Елустондо направи добър пробив, след което се опита да комбинира със свой съотборник. Амаду в опита си да изчисти топката я изпрати в тялото на Серхи Гомес, а след рикошета можеше да се стигне до автогол, но Томаш Вацлик внимаваше и спаси.

Луис Муриел стреля с глава в 49-та минута от добро положение, но неточно в аут.

Хесус Навас отправи опасен удар в 55-та минута, но топката премина на сантиметри над напречната греда.

Елустондо центрира в наказателното поле на Севиля в 67-та минута, където Уилиан Жозе бе оставен непокрит и стреля с глава, но слабо и право в ръцете на Вацлик.

Реал Сосиедад пропусна страхотна възможност в 74-та минута, когато Сандро Рамирес бе изведен на отлична позиция в наказателното поле на Севиля, но стреля неточно.

След това равенство Севиля е втори в класирането с 20 точки, колкото имат  третият Атлетико Мадрид и четвъртият Алавес, а Еспаньол е пети с 18 и мач по-малко. Барселона е лидер с 24 точки. Реал Сосиедад е тринайсти с 13 точки.

В друг мач от кръга Уеска завърши 1:1 при домакинството си на Хетафе.

Домакините поведоха с гол на Етчеита в 50-та минута.

Хетафе стигна до изравнителното попадение чрез Молина в първата минута на добавеното време на срещата.

Уеска остава на последно място с 6 точки, а Хетафе е осми с 16 точки.