Отборът на Севиля постигна девета победа от началото на сезона в испанската Ла Лига след успех над Виляреал с 1:0 в двубой от 16-ия кръг. Победното попадение за домакините реализира аржентинецът Лукас Окампос в 16-ата минута на двубоя.

Със спечелените 3 точки, Севиля излезе на второ място във временното класиране с 31 точки, на 5 от лидера Реал Мадрид, който е с мач повече. За Виляреал поражението удължава серията без успех на три мача, а тимът заема 12-ото място в подреждането с 16 точки в актива си.

Още в 10-ата минута Папу Гомес получи удобен пас и стреля от далечно разстояние, но встрани от вратата. В 16-ата обаче Лукас Окампос не сгреши и даде аванс на Севиля за 1:0.

Домакините отново вкараха топката в мрежата на съперника в 25-ата минута, но попадението не бе зачетено заради засада. Иван Ракитич стреля над вратата на Виляреал десетина минута по-късно.

През второто полувреме двата състава не успяха да отбележат нов гол, като единствено в 52-ата минута Пако Алкасер от Виляреал отправи обещаващ удар, но без да застраши преднината на противника.