Севиля спечели с 1:0 гостуването си на Атлетик Билбао в среща от кръг №17 от испанската Ла Лига. С успеха, тимът на Хулиен Лопетеги запази втората си позиция във временната таблица. Андалусийци се намират на пет точки зад лидера Реал Мадрид, който е с 39 и четири пред големия съперник – Бетис.

В началото се създаде впечатление, че Севиля ще наложи лесно своя стил на „Сан Мамес“. Дилейни можеше да открие резултата след удар с глава в 7-ата минута, но изстрелът му се оказа неточен. Действията обаче бързо се пренесоха пред противниковата врата, а впоследствие и инициативата остана у баския клуб. Иняки Уилямс изскочи на добра позиция, но шутира в аут, а изстрел на Дани Гарсия срещна гредата.

Атлетик имаше огромно надмощие, но гостите съумяха да поведат с красиво изпълнение на Дилейни в 38-ата минута. Датчанинът получи топката от Монтиел и с изключително красив удар под гредата направи безпомощен Унай Симон.

През втората част домакините имаха немалко шансове за гол, но така и никой от играчите на Атлетик не успя да разпечата вратата на Боно.