Севиля оглави временното класиране в Ла Лига, след като се наложи с 3:0 при домакинството си на Ейбар от третия кръг на испанското първенство. Андалусийци записаха втора поредна победа в Примера дивисион.

Севиля имаше надмощие от самото начало на срещата и в 14-та минута Гансо подаде към Бен Йедер, който стреля, но топката се спря в напречната греда.

Севиля продължи да организира много опасни атаки и в 37-та минута Бен Йедер бе изведен на чудесна позиция, но стреля неточно в аут.

Пет минути по-късно домакините направиха нов много сериозен пропуск, след като Нолито получи отлична възможност, но не успя да намери целта и стреля неточно в аут.

Севиля поведе в резултата в 47-та минута, когато Нолито навлезе в наказателното поле на Ейбар, след което подаде към Гансо, който с удар от средно разстояние вкара топката във вратата на Димитрович.

Ейбар можеше да изравни резултата в 69-та минута, но Серхио Рико спаси удара на Кике.

Севиля успя да удвои своята преднина в 75-та минута, когато Пабло Сарабия пусна отличен пас успоредно на гол линията към Уасим Бен Йедер, който не пропусна да вкара в опразнената врата.

Севиля реализира трети гол във втората минута на добавеното време на мача, когато Себастиен Коршиа подаде към Нолито, който не пропусна да вкара и по този начин отбеляза своето първо попадение с екипа на андалусийци.

Севиля събра актив от 7 точки, докато Ейбар допусна втора загуба от началото на сезона и има само 3 точки.