Севиля не даде много надежди на Атлетико Мадрид и за втори път победи съперника си в четвъртфиналите за Купата на Краля.

След като победи и на "Висенте Калдерон", с 2:1, сега на своя "Рамон Санчес Писхуан" Севиля се наложи с 3:1 и така с общото 5:2 е първият полуфиналист в турнира този сезон.

Атлетико пристигна в Андалусия без контузения Диего Коста, а последната една седмица се очерта като най-неприятната за мадридчани от октомври насам, с две загуби и едно равенство.

На противоположния полюс, Севиля взе трети успех в последните седем дни и очаква да научи съперника си за полуфинала във форма. 

Точно 26 секунди бяха нужни на Севиля да открие резултата, а с това да нанесе и сериозен удар по амбициите на Атлетико.

Пабло Сарабия центрира отдясно, а Серхио Ескудеро засече от движение, и с помощта и на вратаря Моя топката влетя в мрежата.

Още в ответната атака Атлетико за малко не изравни след разбъркване в наказателното поле, но Хименес не успя да нанесе решителен удар.

В 13-та минута обаче и този удар бе нанесен, и Антоан Гризман изравни с уникален удар от 25 метра.

Центриране на Хесус Навас отдясно и страхотен удар на Франко Васкес с глава можеха отново да изведат Севиля напред в 37-та минута, но топката мина на сантиметри от гредата.

В 48-та минута Севиля излезе отново напред в резултата от дузпа, отсъдена за нарушение на Саул срещу Корея. Евер Банега застана зад бялата точка, за да вдъхне спокойствие на своите.

Меле в 55-та минута завърши само с няколко жълти картона, като нервите на Атлетико започнаха да се проявяват. До края на срещата и Диего Симеоне бе изгонен от мястото си, за оспорване на съдийските решения, и сега е заплашен с 2 или 3 мача наказание.

В 79-та минута Севиля до голяма степен сложи точка на спора, когато Пабло Сарабия шутира точно между краката на Диего Годин и реализира трети гол във вратата на Атлетико.

Кевин Гамейро и Яник-Ферейра Караско опитаха да направят загубата поне малко по-почетна, но и те нямаха късмет.