Отборът на Селта трябваше да направи обрат, за да спечели срещу Севиля с 2:1 и по този начин изплува над зоната на изпадащите. Юсуф Ен-Несири изведе гостите напред в резултата в 23-ата минута, но през втората част с голове на Яго Аспас в 78-ата и на Пионе Систо в продължението на срещата „небесно-сините“ взеха важните три точки.

Срещата започна с опасен удар на Яго Аспас в петата минута, който премина малко над гредата.

Три минути след това Серхио Ескудеро центрира в наказателното поле, където Юсуф Ен-Несри не се възползва от създадената ситуация.

В 17-ата минута Брайс Мендес пробва хубав шут, но вратарят на гостите Томаш Вацлик.

В 22-рата севилци откриха резултата. Ен-Несири напредна в наказателното поле и копна топката над вратаря Рубен Бланко за 0:1.

В 71-вата минута бе отменен гол за гостите заради засада на Ен-Несири.

Шест минути след това Яго Аспас напредна добре отдясно, премина покрай вратаря и от малък ъгъл насочи топката към вратата, където Диего Карлос отклони топката в мрежата – 1:1.

С изтичането на редовното време трибуните на Естадио Мунисипал Балаидос избухнаха. Пионе Систо получи отляво и стреля по диагонала и отбелязвайки с помощта на гредата, за да донесе победата на домакините – 2:1.

С тази ценна победа Селта се изкачва на 17-ата позиция с 20 точки, докато Севиля продължава да затъва и вече е пети с 39. В следващия кръг Реал Мадрид посреща Селта, а севилци домакинстват на Еспаньол.