В мач от 23-ия кръг на Ла Лига Селта победи Елче с 3:1. Головете за успеха за тима от Виго реализираха на два пъти Санти Мина и един на Мендес, а за гостите точен беше Ригони. След този успех Селта заема 9-ото място с актив от 29 точки, а Елче е на 19-ото място с едва 18 точки, но и два мача по-малко.

В 4-ата минута Бланко блокира удар на играч на гостите, а две минути по-късно Нолито стреля под напречната греда, но вратарят се справи със ситуацията.

Елче организира отлична атака в 33-ата минута, но ударът на Гути мина на сантиметри встрани от гредата. Домакините имаха отлична възможност да стигне до гол, но подаването към Аспас беше доста силно и той не стигна до топката.

Селта откри резултата в 45-ата минута, след като Нолито намери отлично Мина и той се разписа, за да изведе отбора си напред. В добавеното време на първата част Селта нанесе втори удар по съперника. Мендес се разписа след асистенция на Нолито.

Гостите се върнаха в мача с попадение на Ригони, който беше на точното място и намали изоставането си, а попадението беше проверено и със системата ВАР.

Селта сложи точка на спора с трети гол в 68-ата минута с втория гол на Мина. В крайна сметка домакините спечелиха двубоя с 3:1.