Селта Виго разгроми гостуващия Алавес със 6:0 в среща от 30-ия кръг на испанското футболно първенство.

Така възпитаниците на Оскар Гарсия прекъснаха серия от четири мача без победа и без отбелязан гол в Ла Лига, а с актив от 30 точки се изкачиха на 16-ото място във временното класиране.

Селта вкара 6 попадения в един мач от шампионата за първи път от 11 април 2015 година, когато отнесе Райо Валекано със 6:1. 

Колумбиецът Джейсън Мурийо откри с глава в 14-ата минута след центриране от дясно на Денис Суарес.След още пет минути Яго Аспас удвои от дузпа, отсъдена за игра с ръка на Любомир Фейса в наказателното поле. Задачата на домакините беше улеснена допълнително в 27-ата минута, когато Мартин Агирегабирия от Алавес получи директен червен картон след брутално влизане с бутоните напред в тялото на Рафиня в средата на терена.

До почивката Рафиня добави още две попадения. Бразилецът направи резултата класически в 40-ата минута с прецизен изстрел от границата на наказателното поле, а в следващата атака той реализира с удар от въздуха след лошо изчистване на Хави Лопес на центриране отляво.

В 78-ата минута новото попълнение от Севиля Нолито вкара от нова дузпа, след като Хави Лопес извърши фаул в пеналта срещу Кевин Васкес.

В 86-ата минута Нолито изведе друга резерва Санти Мина в чиста позиция и той оформи крайното 6:0. Алавес е 13-и с 35 точки.