Отборът на Селта Виго измъкна точка при гостуването си на Атлетик Билбао за 1:1 в среща от 30-ия кръг на испанската Примера дивисион.

Селта е на деветата позиция във временното класиране с 40 точки, а Атлетик Билбао е 12-и с 36 точки. Лидер в Испания е Барселона със 75 точки.

Домакините поведоха в 55-ата минута чрез Унай Нунес, а в първата минута на добавеното време на мача Брайс Мендес изравни за Селта.

Иначе още в 9-ата минута Атлетик Билбао пропусна добър шанс да поведе в лицето на Раул Гарсия. Иняки Уилямс стреля от обещаваща позиция към вратата на Селта в 20-ата минута, но ударът му бе блокиран. Пак той отправи опасен изстрел с глава от близко разстояние, но отново пропусна в 35-ата минута.

Атлетик Билбао успя да поведе в 55-ата минута, когато Унай Нунес бе най-съобразителен в наказателното поле на гостите и направи резултата 1:0.

Слета пропусна отлична възможност да изравни в 78-ата минута след удар на Максимилиано Гомес.

В първата минута на добавеното време обяче Брайс Мендес прати топката във вратата на домакините за 1:1. Селта Виго дори можеше да стигне до пълен обрат, тъй като Уго Майо стреля опасно в 94-ата минута, резултатът остана 1:1.