Отборите на Селта Виго и Еспаньол завършиха 2:2 в среща от 1-ия кръг на испанското първенство, която донесе много емоции на публиката на стадион "Балаидос". Гостите от Барселона се зарадваха на точката чак в 98-ата минута, когато Хоселу вкара от дузпа, за да оформи крайния резултат.

През първата част "папагалите", каквото е прозвището на Еспаньол, бяха тотално доминиращи на терена, но изоставаха с 0:1 след гола на Яго Аспас.

Противно на развитието на мача Гонсало Пасиенсия покачи на 2:0 в 63-ата минута. Самият Гонсало Пасиенсия си изработи гола, тръгвайки на дрибъл. Направи двойно подаване с Хавиер Галан, който му отрази топката с левия крак и за авторът на попадението нямаше проблеми по диагонала от 4-5 метра да накаже вратаря Бенжамен Лекомте.

Реакцията беше сравнително бърза, като в 72-ата минута Еду Експосито върна един гол, за да ознаменува по най-добрия начин дебюта си. Две минути след като вкара, Еду Експосито можеше още веднъж да се разпише, но ударът му от малък ъгъл като по чудо не влезе във вратата на Селта.

В 98-ата минута, доста след като добавеното време беше изтекло, се стигна до дузпа. Тя беше отсъдена заради нарушение на Мингеса срещу Хоселу, който след това застана зад топката и изравни. Ситуацията беше гледана близо три минути с помощта на монитора край терена от системата за видеоповторения (ВАР), преди реферът да потвърди наказателния удар.

По-късно днес е третата среща от първия кръг в Примера дивисион, в която Барселона приема Райо Валекано.