Барселона буквално разсипа Хетафе, за да запише своя 37-и пореден мач без загуба. В 29-ия кръг на Примера дивисион тимът на Луис Енрике надигра мадридчани с 6:0 и, макар да звучи шокиращо, записаха антирекорд в първенството. Отрицателното постижение касае добре известната слабост на „блаугранас“ - изпълненията на дузпи, като Лео Меси пропусна общо 8-ия наказателен удар за Барса от началото на кампанията. Нито един друг отбор от Примера не е правил толкова много пропуски в рамките на една кампания.

Иначе Меси отново беше решаваща фигура в атака, като завърши срещата с гол и 2 асистенции. Неймар се разписа на два пъти, сред голмайсторите попаднаха също Арда Туран и Мунир Ел Хадади.

„Камп Ноу“ не трябваше да чака дълго за първото попадение в срещата, което се оказа автогол. В 8-ата минута добро разиграване между Неймар и Меси пред дъгата позволи на аржентинеца да пусне извеждащо подаване вляво, което Жорди Алба догони пред аутлинията. Левият бранител центрира остро към границата на вратарското поле, където Хуан Родригес посегна с крак и отклони топката в собствената си мрежа – 1:0.

Само три минути по-късно 21-годишният Емилиано Веласкес действа много наивно срещу Неймар в наказателното поле, като го изрита през краката и логично това доведе до дузпа. От бялата точка обаче Меси стреля към долния ляв ъгъл, а Висенте Гуайта усети посоката и изби с една ръка. Това беше третият пропуск на Меси от бялата точка от началото на сезона и общо 8-и за Барселона.

Пропускът се оказа дребна засечка за каталунците, които удвоиха в 19-ата минута. Тогава Андрес Иниеста матира отбраната на Хетафе с подаване за Меси, който без да спира топката в наказателното поле я подаде към Мунир Ел Хадади и младокът нямаше проблем да се разпише с шут по тревата.

В 31-ата минута Жерар Пике можеше да се разпише, но мощният му шут от десетина метра намери напречната греда. Мигове по-късно обаче резултатът стана 3:0, след като Меси намери Неймар отляво, а бразилецът с хландокръвен шут към далечния ъгъл увеличи преднината на тима си.

До идването на почивката имаше време и Меси да се разпише. Арда Туран му остави топката пред дъгата, а аржентинецът със страхотно обръщане литна пазача си и стреля безкомпромисно в долния ляв ъгъл – 4:0.

Второто полувреме не беше по-различно. В 49-ата минута Арда Туран също тресна рамката на вратата, като неговият изстрел срещна левия стълб. Две минути по-късно пропускът на турчина бе забравен, тъй като Меси с хитро подаване намери Неймар между централните бранители, а бразилецът с отлично поемане на топката се освободи от тях. Последва завършващ удар в долния ляв ъгъл – 5:0.

В 57-ата минута разгромът беше завършен откъм цифрово отношение след изпълнение на корнер. Мунир отклони топката с глава на първа греда, а Пике пробва безуспешно да я овладее с левия крак, като само я вдигна високо пред вратарското поле. Докосването му се оказа добре дошло за Арда Туран, който с атрактивна задна ножица не остави шансове на Гуайта – 6:0.

До края на срещата тимът на Луис Енрике видимо намали оборотите, макар че стигна до още редица изгодни ситуации. Пропуски направиха Неймар и Меси.

Победата временно увеличи разликата между Барселона и Атлетико Мадрид на 11 точки, като каталунците имат 75 точки на първото място. Хетафе е 16-и с 27 пункта.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS