Отборът на Севиля очаквано спечели домакинството си срещу Жирона от 16-ия кръг на Ла Лига. Андалусийци се наложиха с 2:0 и това им позволи поне за няколко часа да се изравнят с лидера в класирането Барселона.

Тимът на Пабло Мачин определено демонстрира достатъчен брой аргументи да спечели и с по-сериозна разлика, като положенията пред вратата на ветерана Горка Ирайсос се заредиха от самото начало. Още в 5-ата минута Уисам Бен Йедер изтърва златна възможност, като стреля на косъм покрай левия стълб. До края на полувремето другият по-значим пропуск беше на Роке Меса, който излезе очи в очи с вратаря, а последният с геройска намеса спаси мрежата си.

В началото на втората част постепенно нещата започнаха да си идват на мястото. В 55-ата минута Хуанпе от Жирона препъна много непохватно пробиващия покрай него Андре Силва и  тъй като фаулът беше в наказателното поле, последва дузпа. От бялата точка опитният Евер Банега опъна мрежата – 1:0.

Десетина минути по-късно Севиля удвои преднината си. Бен Йедер с чудесен диагонален пас наляво намери Пабло Сарабия, който проби към наказателното поле и умно върна към точката на дузпата, където французинът изникна и засече по изключително прецизен начин – 2:0.

Оттук до края домакините изтърваха още няколко идеални възможности и резултатът се запази. Севиля събра 31 точки след 16 кръга, колкото имат Барселона и третият в подреждането Атлетико Мадрид. Жирона е 10-и с 21 точки.