Отборът на Барселона понесе тежка загуба с 1:3 при гостуването на Леванте в двубой от 12-тия кръг на испанската Ла Лига. Лео Меси откри резултата от дузпа, преди само в рамките на 7 минути Хосе Кампаня, Борха Майорал и Неманя Радонич отбелязаха головете за шокиращия обрат. 

Първата част не беше изпълнена твърде много интересни ситуации, като първото сериозно положение в мача доведе и до гол. В 37-та минута зашитникът на домакините Хосе Мирамон извърши нескопосано нарушение в сонственото си наказателно поле и дузпата беше отсъдена за Барса. Зад топката застана Меси, който успокои нервите на гостите с гол в края на частта. 

През второто полувреме обаче нещата на терена се промениха до неузнаваемост. В периода между 61-а и 68-а минута паднаха цели три гола във вратата на Тер Щеген. 

Първо домакините изравниха след лошо изчистване на Пике и хубава комбинация между Хосе Моралес и Кампаня. Последният получи топката на около 12 метра от вратата на германеца и простреля Щеген за 1:1. 

Само 2 минути по-късно домашните фенове вече можеха да празнуват пълен обрат. Кампаня отново беше в центъра на всичко интересно, след като негов пас стигна до бившия нападател на Реал Мадрид Борха Майорал, който от около 20 метра разстреля безпомощния страж на "блаугранас" за 2:1. 

Шокът за момчетата на Ернесто Валверде стана пълен в 68-та минута. След изчистване на центриране от пряк свободен мощен удар от воле нанесе Радонич и след неприятен за Щеген рикошет топката акостира във вратата на гсотите за трети път. 

Така Барселона останва поне временно на първата позиция в класирането с актив от 22 точки. Леванте, от своя страна, се изкачи до 8-та позиция с 17 точки след 12 мача.