Тимът на Реал Сосиедад постигна победа с 2:1 в домакинството си на Еспаньол. Баските бяха в серия от два мача без победа и бе важно да измъкнат пълния комплект точки днес. И трите гола в мача паднаха в първия половин час.

Домакините поведоха в 17-ата минута, когато вратарят Фернандес направи огромна грешка и позволи топката да му бъде отнета в близост до вратата, като дори извърши нарушение срещу Такефуса Кубо, но Александър Сьорлот вкара топката във вратата и съдията реши да наложи по-тежкото наказание.

Каталунците обаче реагираха бързо и възстановиха равенството. При едно заучено положение след корнер топката бе подадена към Еду Експозито, който от движение по земя отбеляза за 1:1.

 Браис Мендес вкара втория гол за Реал Сосиедад, който се оказа и победен. Домакините събраха 10 точки и се изкачиха до осмо място в класирането. Еспаньол остава на незавидната 17-а позиция.

Това се оказа и победният гол за домакините, които събраха актив от 10 точки и се изкачиха до 8-ата позиция в класирането. Еспаньол пък продължава да разочарова от началото на сезона, като остава на 17-ата позиция с 4 точки.