Отборите на Депортиво Алавес и Реал Сосиедад не успяха да се победят и завършиха наравно при резултат 1:1 в двубой от 19-ия кръг на испанската Ла Лига. „Баските“ поведоха в 14-ата минута чрез Аднан Янузай, но Хоселу изравни от дузпа за домакините в 58-ата минута.

Гостите откриха резултата в 14-ата минута, когато Давид Силва изведе отлично Порту зад гърба на защитата, след което навлезе в наказателното поле и подаде към появилия се като резерва още в четвъртата минута Аднан Янузай, а белгиецът реализира с удар отблизо – 0:1.

Малко след това удар на Александър Исак бе спасен, а и Давид Силва не успя да уцели рамката на вратата.

Шведският нападател направи нов пропуск в края на първата част, когато бе изведен много добре, но бе натиснат от бранител и стреля в гредата.

В последната минута от първата част създадоха най-чистото си положение за гол, когато Виктор Лагуардиа стреля с глава след центриране от фаул, но топката мина покрай вратата.

Алавес обаче получи възможност да изпълни дузпа в 56-ата минута, когато Игор Субелдия фаулира Мигел де ла Фуенте в наказателното поле. Дузпата бе дискусионна, но въпреки това Хоселу застана зад топката и отбеляза за 1:1.

До края на срещата не се случи нищо по-интересно и до победно попадение не се стигна.

С това равенството Реал Сосиедад удължи серията си без победа на шест мача, като записа загуби в предишните четири. „Баските“ имат 30 точки и заемат шестото място в класирането. Алавес, за когото пък това бе първи мач с треньора Хосе Луис Мендилибар, който замени Хавиер Калеха, остава в зоната на изпадащите на 18-о място с 16 точки, колкото има и 17-ият Елче.