Отборите на Алавес и Реал Сосиедад не успяха да си отбележат попадение и завършиха при резултат 0:0 в мач от 12-ия кръг от испанската Ла Лига. Гостите трябва да съжаляват повече за изпусната победа, след като играха повече от половин час с човек повече след червения картон на Родриго Баталия в 61-ата минута.

Гостите стигнаха до положение още в четвъртата минута, но Александър Исак отблизо не успя да преодолее отличия в мача вратаря Фернандо Пачеко.

Пачеко отново се намеси решително малко преди почивката след удар от дистанция на Игор Субелдия.

В 55-ата минута стражът на домакините отби удар на Исак, а топката отскочи към непокрития в наказателното поле Порту, който отблизо не успя да я насочи в опразнената врата.

В 62-ата минута Родриго Баталия получи директен червен картон заради неспортсменско поведение, но с човек по-малко Алавес продължи да се защитава храбро и организирано.

Гостите успяха да стигнат само до едно чисто положение в 80-ата минута, когато резервата Уилиан Жозе получи топката около точката на дузпата и стреля силно към вратата, но Пачеко направи страхотно спасяване.

С това равенство "баските" не успяха да си върнат първата позиция, като изостават с една точка от лидера Атлетико Мадрид, който е с 26. Алавес остава 11-и с 14 пункта. В следващия кръг Сосиедад приема Ейбар, докато Алавес гостува на Уеска.