Отборът на Реал Сосиедад записа комфортна победа с 2:0 в гостуването си на местния съперник Осасуна в двубой от 13-ия кръг на испанската Ла Лига. Попаденията за „баските“ отбелязаха Микел Мерино в 72-ата и Аднан Янузай в 82-ата минута след точно изпълнена дузпа.

Първото полувреме не предложи много интересни ситуации, а всички по-интригуващи моменти настъпиха през втората част.

Първият точен удар в срещата дойде в 67-ата минута, когато Рубен Гарсия напредна и направи опит да стреля, но топката се отклони от бранител и попадна в Дарко Брашанац, но неговият удар бе париран от вратаря на гостите Алекс Ремиро.

Само пет минути по-късно Реал Сосиедад успя да поведе с първия си точен изстрел в двубоя. След постепенна атака Порто подаде за Микел Мерино и ударът му от границата не остави шансове на вратаря Серхио Ерера за 0:1.

Сосиедад получиха право да изпълнят дузпа точно десет минути по-късно, когато Аднан Янузай нахлу на скорост в наказателното поле и бе фаулиран. Именно белгийецът застана зад топката и реализира за 2:0 в 82-ата минута, с което бе оформен и крайния резултат.

С тази победа Реал Сосиедад се изкачи отново на върха в класирането в Ла Лига с 28 точки и на 1 повече от втория Реал Мадрид. Осасуна остава на 7-о място с 19 точки.