Отборът на Реал Сосиедад стигна до лесен успех с 4:1 при домакинството си на Уеска в среща от 7-ия кръг на испанската Ла Лига. Микел Оярсабал откри от дузпа в 35-ата, но Рафа Мир изравни в 46-ата минута. В 54-ата отново Оярсарабал даде аванс на „баските“, а Порту в 68-ата и Александър Исак в 75-ата минута вкараха още две попадения за домакините.

Домакините поведоха в резултата десет минути преди края на първата част след точно изпълнена дузпа от Микел Оярсабал. Тя бе отсъдена за игра с ръка на Пабло Мафео в наказателното си поле.

Гостите обаче успяха да изравнят веднага след почивката, когато Хави Галан центрира отляво в наказателното поле на Сосиедад, където Рафа Мир надскочи Робин Ле Норманд и с глава заби топката във вратата на Алекс Ремиро.

Домакините обаче много бързо отново поведоха. В 54-ата минута Антони Горосабел центрира отдясно в наказателното поле на Уеска, където на далечната греда Оярсабал се справи във въздуха с Мафео и с глава прати топката във вратата на Андрес Фернандес – 2:1.

„Баските“ продължиха да атакуват и стигнаха до трето попадение в 68-ата минута. Давид Силва успя елегантно да се справи с двама играчи на гостите на десния фланг и изведе по чудесен начин в наказателното поле Порту, който със силен удар в близкия ъгъл покачи на 3:1.

В 75-ата минута падна и още един гол за Сосиедад. Давид Силва записа нова асистенция на името си, след като изведе по чудесен начин с дълъг пас Александър Исак, а нападателят разстреля стража на Уеска от границата на наказателното поле, за да оформи и крайния резултат от 4:1.

С тази победа „баските“ си върнаха първата позиция, като имат актив от 14 точки , с една повече от Реал Мадрид и Гранада. Уеска са 17-и с 5 пункта. В следващия кръг Реал Сосиедад гостува на Селта Виго, но преди това има домакински мач срещу Наполи в Лига Европа. Уеска пък има тежко гостуване на Реал Мадрид следващия уикенд.