Отборът на Реал Мадрид се върна на пътя на победите след разгром с 5:0 над последния в испанската Ла Лига Леганес насред "Сантиаго Бернабеу". Головете за "белия балет" отбелязаха Родриги, Тони Кроос, Серхио Рамос, Карим Бензема и Лука Йович. 

Двубоят в испанската столица започна просто приказно за състава на Зинедин Зидан. Само в рамките на първите 25 минути игра неговите възпитаници вече имаха аванс от 3:0. Още в 7-та минута старт на разгрома даде младият бразилец Родриго, който засече по отличен начин центриране на Карим Бензема. 

Няма и 60 секунди по-късно нещата вече миришеха на голяма победа. Тони Кроос отбеляза, нахлувайки от втора позиция и получавайки изящно центриране по земя отново от Карим Бензема. 

В 24-та минута беше отсъдена дузпа за нарушение на вратаря срещу излизащия 1 на 1 Родриго. Зад топката застана капитанът Серхио Рамос, който хладнкръвно прати топката зад Хуан Сориано за трети път. 

В средата на втората част резултатът набъбна с още един в полза на "кралете". Карим Бензема застана да изпълни дузпа, която той сам си спечели и направи резултата 4:0. 

В последната минута на добавено време беше оформен и крайният резултат. След многоходова атака Даниел Карвахал качи топката на главата на Лука Йович с прекрасно центриране и сърбинът заби топката зад Сориано за 5-ти и последен път тази вечер. 

По този начин Реал излезе на второ място в класирането с 21 точки, само 1 зад лидера Барса. Леганес, в същото време, остава закотвена на последната позиция с едва 5 спечели точки след 11 мача.