Реал Мадрид се приближи на 4 точки от лидера в класирането Барселона, след като се наложи с 4:0 при домакинството си на Ейбар от 32-ия кръг на Примера дивисион. Старши треньорът на „белия балет“ Зинедин Зидан даде почивка на голяма част от титулярите си, но това не попречи на отбора да постигне убедителен успех, който бе гарантиран още през първото полувреме.

Още в 3-та минута футболистите на Реал Мадрид имаха претенции за дузпа за извършено нарушение срещу Хесе, които обаче бяха подминати от съдията Санчес Мартинес.

Реал Мадрид поведе в 5-та минута, когато Хамес Родригес изпълни по перфектен начин фаул от границата на наказателното поле на Ейбар и изпрати топката в долния десен ъгъл на вратата на Риесго.

„Белия балет“ удвои своята преднина в 18-та минута, когато Иско комбинира с Кристиано Роналдо, който продължи към Лукас Васкес, а той с премерен удар вкара топката във вратата на Риесго.

Реал Мадрид вкара трети гол в 19-та минута, когато Хесе Родригес подаде към Кристиано Роналдо, който отблизо успя да вкара за 3:0. Това беше неговият 30-и гол от началото на сезона. Така португалецът стана първият футболист в историята на Ла Лига, който в шест поредни кампании минава кота "30" при голмайсторите в рамките на сезона. Така той има 255 гола на сметката си от 2009 г. насам, откакто облече белия екип на мадридчани. Това обаче все още му отрежда само втората позиция във вечната ранглиста в Испания зад Лео Меси.

Реал Мадрид реализира четвърти гол в 39-та минута, когато Кристиано Роналдо подаде към Хесе Родригес, който не пропусна да се разпише на празна врата.

„Кралете“ бяха близо до това да вкарат пето попадение в 48-та минута, когато Кристиано Роналдо стреля с глава, но Риесго спаси. В 74-та минута Лукас Васкес центрира добре в наказателното поле на Ейбар, а Роналдо направи невероятен пропуск.

Ейбар можеше да отбележи почетен гол в 80-та минута, когато Борха Бастон стреля, но топката се спря в гредата.

Реал Мадрид има 72 точки и се намира на второ място преди останалите мачове на преките си конкуренти в класирането. Ейбар е десети с 38 точки.