Шампионът на Испания Реал Мадрид продължи с трудностите си през новия сезон. След като в първия си мач за сезона „белия балет“ завърши 0:0 в гостуването на Реал Сосиедад, а през уикенда изтръгна изключително труден успех с 3:2 над Бетис в Севиля, сега „кралският клуб“ надделя с минималното 1:0 в Мадрид над Реал Валядолид. Герой за "лос бланкос" се оказа Винисиус Жуниор.


В 10-ата минута Йович центрира от левия фланг в наказателното към Марсело, който стреля в близкия ъгъл, но ударът му бе блокиран. След избитата топка, тя попадна у Валверде, който мигновено шутира, но Роберто спаси - корнер. След изпълнението на Иско обаче отбраната се справи и изчисти.

В 17-ата минута Модрич подхвана мълниеносна атака. С чудесен пас изведе изстрелялия се по десния фланг Феде Валверде, който напредна мощно и намери в центъра на наказателното поле Йович, който засече от воле, но в аут.

В 35-ата минута Марсело видя свободния Модрич в пеналтерията, който светкавично продължи към Йович, но мерникът на сърбина отново изневери.

В 52-ата минута влезлият като резерва Рубио овладя на гърди пас от фланга, обърна се и опита късмета си по диагонала, но неточно.

По-активните действия на гостите отново застрашиха вратата на "лос бланкос". Вайсман получи топката и направи рейд фронтално срещу вратата на Куртоа и стреля опасно, но белгийският страж спаси с вещина.

В 63-ата минута Марсело финтира противников бранител на границите на наказателното и шутира с десния крак, но неточно.

120 секунди по-рано влезлият от пейката Винисиус бе в основата на откриващия гол. След негов опит за пас пред пеналтерията, малко щастливо топката се оказа у Валверде, който пробва да го изведе, но защитник на Валядолид в стремеца си да му я избие от краката, я чукна напред, където бразилецът се оказа сам-самичък и от непосредствена близост матира Роберто за 1:0.

В 71-ата минута Винисиус напредна по лявото крило и точно преди да нахлуе в наказателното, чукна топката напред и бе спрян непозволено. След изпълнението на свободния удар обаче Асенсио не намери никого и опасността премина.

В 73-ата минута Валдо стреля мощно с десния крак, но право в Куртоа, който парира.

Минутка след това Бензема отговори със същото от подобна дистанция, но и Роберто внимаваше и спаси.

В последните секунди на мача Винисиус можеше да подпечата трите точки с нов гол, но опитът му да прехвърли вратаря на гостите бе твърде слаб.

С тази победа шампионите на Испания се изкачват на трето място със 7 точки. Валядолид от своя страна пада до 18-ата позиция с 2 пункта.


Реал Мадрид: Куртоа, Марсело, Рамос, Варан, Одриосола, Модрич, Каземиро, Валверде, Иско, Йович, Бензема.

Резерви: Лунин, Алтубе, Карвахал, Начо, Асенсио, Майорал, Васкес, Винисиус, Йодегаард, Менди, Родриго.

Старши треньор: Зинедин Зидан

 

Реал Валядолид: Роберто, Ервиас, Бруно, Хави Санчес, Раул Карнеро, Оскар Плано, Мичел, Сан Еметерио, Валдо, Ореийана, Вайсман.

Резерви: Луис Перес, Серхи Гуардиола, Кике Перес, Ел Ямаий, Маркос Андре, Тони Вийа, Начо, Саму Перес, Куки, Ориол, Мигел Рубио, Серхио Лопес.

Старши треньор: Серхио Гонсалес

 

Главен съдия: Сезар Сото

Стадион: Алфредо ди Стефано