В двубой от 38-ия (последен) кръг в Ла Лига Реал Мадрид победи Виляреал с 2:1, но загуби титлата. Момчетата на Зинедин Зидан обърнаха съперника, след като губеха до 87-ата минута с 0:1, но титлата отиде в градския съперник - Атлетико. В 20-ата минута Пино откри резултата за гостите. Бензема изравни в 87-ата минута на срещата. В добавеното време Лука Модрич направи обрата пълен. Така Реал финишира втори с актив от 84 точки. Виляреал е 7-ми с 58.

Класирането в Ла Лига

Виляреал опита да направи опасна атака в 10-ата минута на двубоя, но Педраса не намери път към съотборник. Реал Мадрид отвърна с центриране на Одриосола пет минути по-късно, но бранителите на "жълтата подводница" се справиха със ситуацията.

Какво се случи в мача на Атлетико Мадрид - новият шампион в Ла Лига

В 20-ата минута на двубоя Пино откри резултата в полза на Виляреал, той се възползва от чудесна ситуация и матира Куртоа. Федерико Валверде стреля с глава четири минути по-късно, но доста неточно. В 25-ата минута игра с ръка в собственото наказателно поле на играч на гостите не беше наказана с дузпа в полза на Реал.
 

Статистиката от Реал Мадрид - Виляреал

източник: Sofa Score

Лука Модрич направи удивителен пробив в 34-ата минута, но в крайна сметка не се получи гол. Три минути по-късно Каземиро центрира в наказателното поле на съперника, но Рули улови кълбото. В последната минута на двубоя Каземиро пропусна да изравни резултата, но и вратарят се прояви улавяйки кълбото.

Милитао пропусна чудесна възможност да изравни резултата в 52-ата минута, насочвайки топката малко встрани от вратата след удар с глава. Карим Бензема прати топката във вратата на Виляреал в 55-ата минута, но след разглеждане на ситуацията с ВАР попадението беше отменено.

В 67-ата минута отново Бензема се оказа на голова позиция, но топката мина много близо до страничната греда, но в аут. Въпреки опитите на Реал да стигне поне до равенството това не се получаваше. В 83-ата минута и Лука Модрич пробва мерника си, но отново не се стигна до гол във вратата на Виляреал.

Карим Бензема все пак се разписа в 87-ата минута, за да възстанови равенството с елегантен удар, който не остави шансове на Рули. В добавеното време на двубоя Модрич направи обрата пълен и Реал поведе с 2:1. Така в крайна сметка Реал спечели, но не стигна до титлата.

Реал Мадрид - Виляреал 2:1
голмайстори: 0:1 Пино (20), 1:1 Бензема (87), 2:1 Модрид (90+2)

съставите на двата тима:

Реал Мадрид: Куртоа, Милитао, Асенсио (56-Иско), Каземиро (68-Мариано Диас), Валверде, Ордиосола (68-Марсело), Винисиус (56-Родриго), Мигел (68-Начо), Варан, Бензема, Модрич

Виляреал: Рули, Марио Гаспар, Раул Албиол, Пау, Парехо, Жерар (81-Раба), Бака (66-Коклен), Тригерос (86-Гомес), Педраса, Капу (66-Пена), Пино (81-Алкасер)