Реал Мадрид записа шестата си поредна победа във всички турнири, като разби Атлетик Билбао с 5:0 в седмия кръг от Примера дивисион.

В последните четири кръга от първенството, Реал е отбелязал точно 20 гола, и е получил само три. Билбао пък продължава да се държи в зоната на изпадащите, с четири точки в актива си от седем кръга.

Капитанът на Реал Икер Касияс ще запише пореден златен мач в кариерата си, след като този срещу Атлетик бе негов 484-ти в Примера дивисион. Така Касияс зае нова позиция – осма, при играчите с най-много мачове в Примера.

Не по-малко забележителен бе мачът и за Кристиано Роналдо. Португалецът вкара хеттрик, 22-ри за него в испанския шампионат. Така Роналдо се нареди до единствените други двама, правили толкова много хеттрикове в Примера – легендата на Реал Алфредо Ди Стефано и Телмо Сара (Атлетик Билбао).

Още в третата минута Кристиано Роналдо откри резултата, след центриране на Гарет Бейл, което португалецът засече с глава.

Роналдо, Марсело и Хамес дори си бяха подготвили специален танц, за да отпразнуват попадението.

В седмата минута отново Роналдо след серия от финтове излезе на стрелкова позиция, но шутът му бе отразен в корнер.

Тежък сблъсък между Карвахал и Бенят завърши с разбита глава за последния. И двамата футболисти получиха медицинска помощ, но Ечеберия Бенят трябваше да изчака малко повече, за да се завърне на терена, с внимателно бинтована глава.

Малко по-късно, Дани Карвахал пропусна да направи 2:0, като се размина на косъм от центриране на Бейл. Карим Бензема не успя да засече във вратата в 18-та минута, след нова отлична възможност за домакините.

Атлетико изобщо не си помисляше обаче да се връща в защита, и атакуваше при всяка удобна ситуация, създавайки достатъчно работа и за Икер Касияс.

Играта почти не се задържаше в центъра, но въпреки идеите на Атлетик Билбао, Реал определено диктуваше събитията.

В 41-та минута Карим Бензема показа отново, че се намира в добра форма, като покачи на 2:0. И този път попадението падна след центриране, от корнер, при което Бензема скочи най-високо, и с глава матира иначе отлично представящия се Горка Ираисос.

Още в първите минути след почивката, Гарет Бейл имаше претенции за нарушение срещу себе си в пеналта, след като бе бутнат от Аймерик Лапорте, но не получи дузпа.

Третият гол във вратата на Атлетик бе факт в 55-та минута, и пак бе дело на Роналдо. Фантастичен пас изведе Гарет Бейл отдясно, и той предостави на тепсия топката за португалеца, който връхлетя в пеналта, за да закове кълбото в мрежата.

Още в следващата атака, Бензема, Хамес и Бейл направиха невероятна комбинация, но уелсецът стреля в аут.

В 69-та минута дойде и четвъртият гол, след атака, тръгнала от Лука Модрич, пасът му стигна до Роналдо, и той намери Бензема, за когото остана лесното, да добави в мрежата.

В 88-та минута бе оформено и крайното 5:0, отново от Роналдо, макар че останаха сериозни съмнения за игра с ръка. Топката се отклони в тялото и лакътя на португалеца, преди да влети във вратата.

Това бе и едно от последните неща в двубоя, завършил с убедителна победа на Реал, за да избледнеят спомените на „белите“ от слабия мач в София в Шампионската лига от седмицата.