Отборът на Реал Мадрид се наложи с 5:1 при гостуването си на Хетафе от 33-я кръг на Ла Лига. Момчетата на Зинедин Зидан буквално прегазиха своя съперник, който не намери начин за отпор. „Кралете“ явно вдъхновени от успеха си през седмицата над Волфсбург и класирането за полуфиналите на Шампионската лига, се позабавляваха на терена, а головете бяха дело на Карим Бензема, Иско, Гарет Бейл, Хамес Родригес и Кристиано Роналдо.

Почетното попадение домакините бе дело на Пабло Сарабиа.

С добавените три точки Реал Мадрид излезе на второто място в класирането със 75 точки, на пункт зад лидера Барселона и с две точки повече от третия Атлетико Мадрид, като и „дюшекчиите“, и каталунците са с мач по-малко. Хетафе пък е на дъното, 20-и, с 28 точки. 

„Белите“ стартираха двубоя силно, като заредиха хубави атаки още от началните минути. Чудесен шанс се разкри пред Хамес Родригес в 4-ата минута, но изстрелът му мина в страни от десния стълб. В 16-ата минута Кристиано Роналдо получи топката в наказателното поле, но като по чудо ударът му излезе в аут. Иско пробва късмета си в 28-ата минута, но без успех, за да се стигне до 29-ата, когато Карим Бензема изведе гостите напред. Френският нападател засече центриране от дясно на Хамес Родригес и направи 1:0.

До края на полувремето мадридчани стигнаха до нови опасни ситуации, в които Роналдо и Бензема пропуснаха, а в 40-ата минута двойна комбинация между Бензема и Иско завърши с гол на последния за 2:0.

След почивката футболистите на „ белия балет“ направиха аванса си класически. В 50-ата минута Бензема подаде на Гарет Бейл, който с премерен удар покачи на 3:0.

Хетафе успя да се отърси от шока в 65-ата минута, когато Пабло Срабиа стреля, но последва добро спасяване на Кейлор Навас. Златен шанс пък се разкри пред Роналдо в 73-ата минута, но изстрелът на португалеца мина в страни.

Сарабиа излезе на добра позиция и в 77-ата минута, но и този опит не бе увенчан с успех. Усилията му все пак дадоха резултата в 83-ата минута, когато крилото на домакините хвана отбраната на Реал Мадрид неподготвена и вкара за 1:3.

Отговорът на състава на Зизу обаче не закъсня. В 88-ата минута Лукас напредна от дясно, видя добре включилия се Хамес, върна назад към него, около точката за дузпата, а колумбиецът овладя спокойно и се разписа за 4:1.

Крайното 5:1 оформи Кристиано Роналдо в продължението на мача. При хубав извеждащ пас Хесе пое топката, но вместо да продължи сам, той пусна на ляво към колегата си Кристиано Роналдо, който по този начин също записа името си сред голмайсторите.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS