Отборът на Реал Мадрид постигна победа с 3:1 над Осасуна в мача от 22-ия кръг на Ла Лига. Попаденията за успеха на Кралския клуб бяха дело на Кристиано Роналдо, Иско и Лукас. За домакините реализира Серхио Леон.

Осасуна понесе не само поражение, но тежък удар. Бранителят Бонин получи неприятна фрактура над глезена на десния крак.

С успеха „белите“ се върнаха на върха в класирането на Примера с 49 точки, като изпревариха Барселона, който е с 48. Момчетата на Зинедин Зидан са и с два мача по-малко. Осасуна пък е на дъното, 20-и, с 10 пункта.

Първата по-интересна ситуация в мача бе в полза на Реал Мадрид. Карим Бензема отправи добър изстрел в 5-ата минута, но топката мина встрани от десния стълб.

Бранителят на домакините Бонин получи ужасяваща контузия в 12-ата минута и бе заменен от Давид Гарсия. Доминиканецът опита да спре Иско, но стъпи накриво и получи тежка фрактура.

В 18-ата минута Кейлор Навас демонстрира класа, като направи страхотно спасяване на Еманюел Ривиер.

Възпитаниците на Зинедин Зидан поведоха след 24 минути игра. Кристиано Роналдо бе добре изведен от Карим Бензема отдясно. Португалецът пое уверено топката и със силен изстрел я вкара в мрежата на Осасуна за 1:0. Домакините възстановиха равенството след 33 минути игра. Серхио Леон получи страхотен диагонален пас от средата на терена от Фуентес и с прехвърлящ удар преодоля Кейлор Навас за 1:1.

Три минути след това Карим Бензема получи топката в пеналта, стреля, но Салваторе Сиригу спаси.

В края на първата част Никола Вуядинович притесни отбраната на „белия балет“. Сърбинът опита да преодолее стража на гостите от близка дистанция, но Навас пресече опасността.

С подновяването на играта през втората част Осасуна и Реал си размениха по една добра атака. Първо Кейлор Навас спря устрема на Серхио Леон, а в 54-ата минута добро взаимодействие между Карим Бемзема и Кристиано Роналдо не можа да завърши с нещо запомнящо се, заради добрата намеса на Салваторе Сиригу.

Реал все пак излезе отново напред в резултата в 62-ата минута. Карим Бнезема навлезе опасно, но бе притиснат от двама бранители на домакините и загуби топката. Тя попадна в Иско, който отдясно порази вратата на Осасуна за 2:1. Малко след това  Лука Модрич бе ударен с предмет. 

В 74-ата минута Сиригу си спечели овациите на публиката след чудесно спасяване на Кристиано Роналдо. Серхио Леон стреля наказателното поле в 82-ата минута, но Кейлор Навас успя да отрази.

В третата минута на продължението на мача Марсело намери добре Лукас в наказателното поле, а той се разписа за крайното 3:1.