Отборът на Реал Мадрид не успя да победи Бетис като гост в мач от 21-я кръг на Примера дивисион. Двубоят завърши при резултат 1:1 и бе пети хикс за Реал от началото на сезона. Грандът от Мадрид е на трета позиция с 44 точки, на 4 от втория Атлетико Мадрид. Лидер е Барселона също с 48 точки, но и мач по-малко.

Съставът на Реал Бетис пък е на 14-а позиция във временното класиране в Испания с 22 точки, като отборът записа втори пореден хикс, но и осми мач без победа в шампионата.

Бетис поведе с гол още в 7-ата минута, а Реал изравни в 71-ата, но не успя да стигне до втори гол и така тимът загуби първи точки под ръководството на новия треньор Зинедин Зидан.

Домакините започнаха много активно двубоя и още в 7-ата минута, когато Рубен Кастро направи хубав пробив, преодоля двама защитници и стреля, но Кейлор Навас бе нащрек и спаси. В следващия момент обаче Алваро Сехудо стигна до топката и от въздуха изпрати токата в горния ляв ъгъл на вратата на Реал Мадрид за 1:0 в полза на Бетис.

Гостите опитаха да изравнят бързо, а най-добрата възможност през първото полувреме бе пропусната от Кристиано Роналдо в 32-ата минута, когато той стреля край дясната греда на вратата, пазена от Антонио Адан.

Второто полувреме започна отново с натиск на домакините от Реал Бетинс, но и Реал продължи да гони шансовете си за равенство. В 51-ата минута Карим Бензема пропиля отлична ситуация, след като Адан спаси удара му. Само 4 минути по-късно и Хамес Родригес не успя да порази вратата на домакините, а в 70-ата Даниел Карвахал също отправи не лош удар, с който прати топката на сантиметри от лявата греда на Бетис.

Реал Мадрид все пак стигна до изравняване в 71-ата минута, Карим Бензема засече пас от Хамер Родригес и от близко разстояние не сгреши за 1:1.

Последваха нови шансове за Реал, но в 78-ата изстрел на Хамес Родригес бе отразен от Антонио Адан, а минута по-късно и Бензема не успя за втори път да преодолее стража на домакините.

До края гостите се хвърлиха в търсене на втори гол, но Кристиано Роналдо не успя да се разпише след силен удар в 85-ата минута, а две по-късно Хесе не можа да отиграе достатъчно добре опасна ситуация пред вратата на Бетис.

В добавеното време обаче и домакините можеха да ликуват с трите точки, след като Рубен Кастро застраши Кейлор Навас, но пропусна да реализира.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS