Реал Мадрид официално представи своето второ ново попълнение за следващия сезон – Винисиус Жуниор.

Испанският гранд плати 45 милиона евро на Фламенго за 18-годишния футболист.

„Всеки сезон Реал Мадрид се стреми да играе на най-високо ниво и да спечелим всичко. Това ни налага историята. Борим се за всеки трофей, без да забравяме стойностите. Ще работим за изграждането на най-добрия отбор за бъдещето. Продължаваме да търсим най-добрите таланти. Реал Мадрид засилва процеса на търсене на най-добрите млади футболисти, като им предлагаме уникални условия за развитие. Знаем много добре, че международната футболна сцена се промени през последните години и трябва да се справим с новата реалност. Ние дълго чакахме Винисиус. Той ни съблазни и ние вярваме, че той е призован да бъде сред най-големите футболисти. Ние сме сигурни, че той ще бъде един от тези играчи, които ще остави своето име в историята“, коментира президентът на Реал Мадрид Флорентино Перес при официалното представяне на Винисиус.

„Аз имам уникална възможност. Всеки футболист мечтае да играе за Реал Мадрид. Аз искам да покажа, че заслужавам да играя за Реал Мадрид. Идвам от семейство, с което се гордея. Имам ценности, които ме научиха. Ще живея далече от родителите, от братята и от сестрите си, но за мен това бе нужно. Сега имам честта да стигна до върха на света с Реал Мадрид. Аз съм само на 18 години, но съм готов да покажа на треньора и моите съотборници своите качества“, сподели Винисиус.

„Благодаря на президента, на директорите и особен на Хосе Анхел Санчес за доверието, което ми гласуваха. Имах възможност да избирам между големи клубове и избрах Реал Мадрид. Това е най-добрият отбор в света. Ние сме Реал Мадрид и винаги искаме повече“, каза още Винисиус.