Въпреки че за първи път от 40 години Реал Мадрид не осъществи входящ трансфер през лятото, именно опитът у настоящите играчи може да се окаже ключов. „Лос бланкос“ приключиха миналата кампания, завоювайки титлата в Испания, а след изиграването на първите си 4 мача, шампионите са водачи в класирането с точка преднина пред Бетис, който обаче е с двубой повече.

Наставникът Зинедин Зидан разполага с изключително хомогенен състав, но петима футболисти изпъкват над останалите. Капитанът Серхио Рамос, неговият колега в отбрана Рафаел Варан, стожерът в халфовата линия Каземиро, Златната топка Лука Модрич и вездесъщият Карим Бензема образуват ядрото на Реал, което е вряло и кипяло в безброй битки. Въпросните състезатели са изиграли над 2000 срещи с екипа на 13-кратния европейски клубен шампион (2028), което демонстрира чудовищно постоянство и е знак, че на тях може да се разчита винаги. Към тях е редно да бъде включен и Марсело, който въпреки че напоследък има проблеми с контузии и играе по-рядко, има своя съществен принос към успехите на „белия балет“ в последните години.

За сравнение, в Манчестър Юнайтед Давид де Хеа е най-дълго служилият на „червените дяволи“ със своите 365 шампионатни мача.

Дори спечелилият требъл през миналия сезон Байерн Мюнхен не може да се похвали с такива цифри. Мануел Нойер (392), Дейвид Алаба (389), Томас Мюлер (540) и Роберт Левандовски сумарно имат 1615 за германския хегемон.

Във френския първенец ПСЖ Марко Верати (319) и Маркиньос (287) комбинирано не могат да стигнат бройката на Серхио Рамос от 654.

Въпреки че Ювентус разполага с ветерани в лицето на Джорджо Киелини (512), Леонардо Бонучи (409) и Джанлуиджи Буфон (671), те остават зад баварския колос с 1592.