Отборът на Реал Мадрид се изравни по точки на първата позиция в Испания с тима на Атлетико, след като постигна труден успех над гостуващия Гранада. Възпитаниците на Зинедин Зидан се наложиха с 2:0, като вторият гол за „белите” дойде дълбоко в добавеното време.

Точни за „кралете” бяха Каземиро и Карим Бензема.

След днешния успех Реал събра актив от 32 точки и се изравни с градския съперник Атлетико, но „дюшекчиите” са с два мача по-малко.


Мачът започна с отличен шанс за гостите от Гранада. Те стигнаха до чиста ситуация още в първата минута, след като Рафаел варан сгреши и даде шанс на Пуертас да стреля, но изстрелът му не намери рамката на вратата. Следващата възможност в мача бе на сметката на домакините и бе създадена от Карим Бензема, но французинът също нямаше късмет пред гола.

Постепенно Реал наложи своето темпо, диктувайки събитията на терена, но без особено да застрашава вратата на противника.

В 15-ата минута Тони Кроос пробва далечен удар, но изпрати топката покрай левия страничен стълб. След тази ситуация определено скуката започна да властва на терена, като футболистите на двата тима трудно създаваха интересни ситуации в двете наказателни полета.

В 36-ата минута Родриго получи нелепа контузия при наглед леко единоборство и трябваше да напусне терена принудително. На негово място Зинедин Зидан пусна в игра Марко Асенсио.

В продължението на първото полувреме Карим Бензема пробва да изненада противниковия страж далечен удар, но изстрелът му бе блокиран и топката излезе в корнер.

През второто полувреме Реал показа съвсем различно лице и още в 54-ата минута Марко Аенсио имаше много добра възможност, но изстрелът му от срещна левия страничен стълб и излезе в аут.

Веднага след това Тони Кроос също стреля от границата на наказателното поле, но вратарят на гостите успя да избие. При добавката на Федерико Валверде. Руи Силва направи още едно блестящо спасяване, за да запази резултата непроменен.

В 57-ата минута натискът на домакините даде резултат и Каземиро откри за Реал. Той се разписа с глава след центриране в наказателното поле. Преди да влезе в мрежата, топката тупна на земята и влетя до десния страничен стълб.

Четвърт час преди края на мача гостите от Гранада имаха сериозни претенции за дузпа заради игра с ръка в наказателното поле на Реал, но след преглед на ситуацията с VAR, реферът сметна, че няма основания да посочи бялата точка.

Дълбоко в продължението на мача Карим Бензема реши спора с втори гол в полза на Реал.

FT РЕАЛ – ГРАНАДА 2:0

1:0 Каземиро 57'

2:0 Бензема 90'

Стадион: „Алфредо ди Стефано”

Реал (4-3-3): Куртоа – Менди, Рамос, Варан, Карвахал – Валверде, Касемиров, Кроос – Родриго, Бензема, Лукас

Гранада (5-3-2): Силва – Фалкуе, Дуарте, Ерера, Вайехо, Нева – Мила, Етеки, Кенеди – Солдадо, Пуертас