Отборът на Реал Мадрид загря за голямото дерби с Барселона в Испания с нов разгром над аматьорския Културал Леонеса на 1/16-финалите в турнира за Купата на Краля.

Сблъсъкът Барса – Реал в Примера дивисион е на 3-и декември.

Реал победи с 6:1 във втория двубой и с общ резултат 13:2 се класира за осминафиналите в надпреварата.

„Белият балет“ бе с доста променен състав за сблъсъка с непретенциозния Културал Леонеса, а в новината на вечерта се превърна попадението в дебютния мач на сина на Зинедин Зидан – Енцо. 21-годишният Зидан – младши влезе като резерва на почивката и в 63-ата минута се разписа за 4:1 с първия си удар в мача.

Участие в мача не взе голямата звезда на Реал Кристиано Роналдо

Любопитното е, че точно преди 10 години – през 2006-а баща му Зинедин изиграва последния си двубой с екипа на Реал.

Цял мач за гранда от Мадрид изигра и 17-годишният норвежки талант Мартин Йодегаард.

С хеттрик за Реал Мадрид пък се прояви 23-годишният Мариано Диас, който се разписа в 1-ата, 42-ата и 87-ата минута. За 2:0 в 23-ата минута се разписа Хамес Родригес.

При 3:0 за домакините в 45-ата минута за Културал Леонеса вкара Йерай Гонзалес, но последваха нови три попадения за именития съперник.

В 63-ата за 4:1 точен бе Енцо Зидан, последва третият гол на Диас, а в 90-ата минута автогол си отбеляза Сесар Моргадо, който оформи крайното 6:1 за Реал Мадрид.

Също в срещи от 1/16-финалите за Купата на Краля в Испания Севиля и Виляреал взеха добър аванс в първите двубой срещу съперниците си.

Севиля победи като гост с 5:1 Форментера.

Хеттрик реализира 22-годишният аржентинец Карлос Хоакин Кореа с попадения в 15-ата, 29-ата и 34-ата минути.

Другите два гола за първодивизионния тим бяха дело на Висам Бен Йедер в 1-ата и в 74-ата минута от дузпа.

Попадението за аматьорския Форментера пък бе на Габри Гомес в 45-ата минута, когато намали за 1:2.

Виляреал пък се справи с 3:0 при гостуването си на Толедо. Попаденията за елитния испански тим дойдоха в 15-ата, 20-ата и 81-ата минути. В 15-ата автогол си вкара Адриан Хименес. Последваха головете на Седрик Бакамбу и 21-годишният Самуел Кастийехо.