Райо Валекано успя да победи Елче в мач от 7-ия кръг на Ла Лига. Головете за домакините отбелязаха Серхио Камейо и Унай Лопез, а за гостите се разписа Лукас Бойе.

21 снимки

В 13-та минута дойде първата по-интересна ситуация в мача. Алваро Гарсия стреля, след като получи добре подаване, но Едгар Бадия спаси спокойно удара. В 20-та минута Райо Валекано откри резултата чрез Флориан Лежюн, но голът бе отменен поради засада. В 32-та минута Лукай Бойе се ориентира добре в наказателното поле, за да засече подаване и да открие резултата - 0:1. В 40-та минута Райо Валекано успя да отговори. Оскар Трехо подаде на Серхио Камейо, а той успя да довкара отклонен удар от границата на пеналтерията. Вратарят на Елче нямаше как да реагира.

В 63-та минута Роджър Марти се свлече в накачателното поле, но съдията даде знак, че няма да даде дузпа за Елче. В 74-та минута Иси Паласон получи пас по трева на границата на наказателното поле и шутира към десния ъгъл. Едгар Бадия внимаваше и показа добър рефлекс, за да спаси и да отклони в ъглов удар. В 82-минута последва нов шанс за домакините. Алваро Гарсия се освободи добре и стреля веднага, но ударът му профуча покрай гредата.

В 95-та минута огромна грешка в защита за Елче бе последвана от удар на Тете Моренте, но неговият удар също не беше точен. В 96-та минута Унай Лопес се превърна в герой за Райо Валекано. Халфът демонстрира прекрасна техника, стреляйки от движение от границата на наказателното поле и отбелязвайки за 2:1, с което донесе и успеха на своя отбор.

С тази победа Райо Валекано се изкачват до 10-то място в Ла Лига с актив от 10 точки, докато Елче са на последна позиция с едва един пункт на сметката си.