Райо Валекано победи с 2:1 Осасуна на „Вайекас“ в двубой от 29-ия кръг в испанската Ла Лига. Домакините от Мадрид поведоха в 40-ата минута след автогол на Аридан Ернандес, а Иси Паласон удвои три минути по-късно. Единственото попадение за Осасуна дойде в 66-ата минута, когато Мой Гомес бе точен.

След този успех Райо Валекано се изкачва до 8-о място във временното класиране с актив от 40 точки, докато Осасуна е една позиция под днешния си съперник с 38 пункта. Двубоят започна с натиск от страна на домакините. В 10-ата минута Оскар Валентин тръгна на индивидуален рейд, който завърши с удар, но Айтор Фернандес успя да отрази.

В 40-ата минута късметът не бе на страната на Аридан Ернандес, който прати топката в собствената си врата, а Райо поведе с това попадение в резултата. Само три минути по-късно след рикошет в наказателното поле на Осасуна, Иси Паласон засече от полуволе, вкарвайки топката по впечатляващ начин в десния ъгъл на вратата на Осасуна.

Гостите усилиха натиска си през второто полувреме. В 66-ата минута Мой Гомес навлезе през центъра и шутира от средна дистанция, шокирайки Столе Димитриевски с удар в горния десен ъгъл, но Осасуна не успя да достигне до изравнителното попадение.