Съставите на Райо Валекано и Атлетик Билбао завършиха наравно 0:0 в мач от 24-ия кръг в първенството на Испания по футбол. Със спечелената точка Райо Валекано задържа седмото си място във временното класиране в Ла Лига с 35 в актива си, но вече четвърти двубой няма победа в шампионата. Отборът на Атлетик Билбао вече е осми с 33 точки и прекъсна серията си от три поражения във всички турнири. Гостите завършиха двубоя с човек по-малко заради директния червен картон на Ойхан Санджет в третата минута на добавеното време.

Серхио Камейо пропусна отлична възможност да даде аванс на домакините в 25-ата минута на мача след удар от близко разстояние, но стреля вдясно от вратата на противника. Дани Вивиан пък не успя да преодолее вратаря на Райо Валекано Столе Димитриевски в 32-ата минута, а малко след това Димитриевски отрази изстрел и на Ойхан Санджет.

Алваро Гарсия удари греда за домакините в 40-ата минута.

Футболистите на Атлетик Билбао бяха близо до попадение във втората минута на добавеното време след атака, завършена от Нико Уилямс, а минута по-късно Санджет бе изгонен от рефера за грубо нарушение.

 

БТА / Автор: Кремена Младенова