Барселона и Реал Мадрид направиха 2:2 и доказаха, че Ел Класико си е просто Ел Класико, независимо дали двата отбора играят за трофеи, за точки или просто за чест и престиж.

Двата тима изиграха типичното дерби помежду си в 36-ия кръг на Ла Лига, в което показаха изключителната си класа, като същевременно с това се забъркаха и в немалко скандали помежду си и със съдията Ернандес Ернандес.

Реферът, както много често по испанските терени, се вкара в сериозни проблеми с неубедителните си и на моменти неточни решения.

В края на първото полувреме пресилено беше изгонен Сержи Роберто от Барса, като преди това Гарет Бейл стъпи безнаказано върху крака на Умтити.

През второто пък вторият гол на Барса, дело на Меси, бе предшестван от немаркирано явно нарушение на Луис Суарес срещу Варан.

Реферите сбъркаха отново, анулирайки нов гол за Барса заради несъществуваща засада, което щеше да означава 3:1.

После съдията си затвори очите и за дузпа в пеналта на домакините за очевидно нарушение на Алба срещу Марсело.

В крайна сметка вероятно заслужено двата тима стигнаха до реми 2:2. Барса продължи лудата си серия без загуба в първенството – 42 мача. Каталунците са шампиони и имат 87 точки, три мача преди края. Реал е трети със 72.


Барселона - Реал 2:2

Луис Суарес откри в полза на Барса още в 10-ата минута

В 15-ата минута Кристиано Роналдо изравни за Реал - 1:1.

В 45-ата минута Сержи Роберто от Барса бе изгонен с директен червен картон.

В 52-ата минута с човек по-малко каталунците поведоха, благодарение на голямата си звезда Лео Меси.

В 72-ата минута Гарет Бейл отново изравни резултата - 2:2.


Проследихме големия мач на живо в Gong.bg

Големият мач започна с натиск за Барселона и първото положение възникна още в 4-ата минута, когато Меси намери Луис Суарес, но ударът му премина встрани от вратата на Реал.

В 10-ата минута Сержи Роберто намери Луис Суарес и той откри в полза на Барселона. Центрирането бе отдясно, а уругваецът пое топката от воле и я изпрати в левия ъгъл на мадридската врата - 1:0 за Барса.

Първият жълт картон в мача получи Начо от Реал за влизане отзад.

След нова опасност пред вратата на Реал се стигна и до леко спречкване на Луис Суарес и Кейлор Навас.

В 15-ата минута хубава атака отляво на Реал премина през центриране на Тони Кроос, Карим Бензема отклони с глава, а Кристиано Роналдо засече отблизо за 1:1.

В 27-ата минута Тер Стеген излезе и парира удара на нахлулия срещу него Кристиано Роналдо.

В 31-ата минута Рафаел Варан също бе декориран с жълт картон.

В 40-ата минута Бензема опита удар към вратата на каталунците, но ударът му изпрати топката вляво от вратата на Тер Стеген.

В 42-ата минута Кейлор Навас се хвърли в краката на Лео Меси, успя да му избие топката, тя попадна у Иван Ракитич, който стреля встрани от вратата.

В 43-ата минута Луис Суарес и Серхио Рамос се забъркаха в караница помежду си, след което и двамата получиха жълти картони.

В 45-ата минута и Лео Меси получи жълт картон, защото влезе остро в краката на Рамос, явно като опит за отмъщение за предходната ситуация.
Краят на полувремето дойде с още искри. Най-напред Гарет Бейл стъпи върху крака на Умтити, но съдията не забеляза грубостта му.

Веднага след това Сержи Роберто от Барса отвърна на провокация на Марсело и получи директен червен картон, а Барса остана в края на полувремето с 10 души.

По една смяна направиха двамата треньори на полувремето. Усетилият болки в глезена при гола си Кристиано Роналдо бе сменен от Марко Асенсио в Реал. В Барса Нелсон Семедо смени Филипе Коутиньо в Барса.

В 47-ата минута Марсело отне топката в половината на Барса и стреля, но над вратата.

В 52-ата минута първо Марко Асенсио нахлу отляво и стреля, но право в ръцете на Тер Стеген. Веднага след това Лео Меси наказа "Белия балет" и в същата минута вкара за аванса с 2:1 на каталунците. Преди това обаче Луис Суарес извърши нарушение срещу Варан, което не бе маркирано.

В 54-ата минута съдията анулира неправилно нов гол за Барса на Луис Суарес заради несъществуваща засада на Ракитич.

В 57-ата минута Паулиньо смени Иниеста, който изигра последното си Ел Класико с екипа на Барса. Публиката аплодира бурно своя любимец.

В 58-ата минута за косъм не се стигна до трети гол за Барса. Семедо проби отдясно и центрира по тревата, Паулиньо за малко не успя да засече във вратата.

В 62-ата минута Лео Меси получи възможността да стреля от фаул от 23 метра, но уцели стената.

В 65-ата минута Гарет Бейл се промуши в наказателното поле, Умтити се изпречи на пътя му и уелсецът падна в пеналта, съдията правилно не отсъди нищо.

В 70-ата минута Лео Меси излезе сам Кейлор Навас, но стражът отрази удара му.

В 72-ата минута Гарет Бейл отново изравни резултата и той е 2:2.

Претенция за дузпа имаше Реал за интервенция на Жорди Алба срещу Марсело, съдията си затвори очите и не даде нищо в 76-ата минута.

Веднага след това за фаул на Бейл и протест на Марсело и двамата получиха жълти картони.

Лука Модрич стреля, но над вратата на домакините в 81-ата минута.

В 82-ата минута Лео Меси бе на сантиметри от нов гол, но топката мина на сантиметри от вратата на Реал. 

В същата минута Меси тества отново Кейлор Навас, който изби в корнер.

С още моменти до края не се стигна до нови голове и Ел Класико завърши наравно - 2:2.

БАРСЕЛОНА - РЕАЛ 2:2

1:0 Луис Суарес 10, 1:1 Кристиано Роналдо 15, 2:1 Лионел Меси 52, 2:2 Гарет Бейл 72

ЧЕРВЕН КАРТОН: Сержи Роберто /Барселона/ 45+2

БАРСЕЛОНА /4-4-2/: 1 Тер Стеген, 20 Сержи Роберто, 3 Жерар Пике, 23 Самюел Умтити, 18 Жорди Алба, 14 Филипе Коутиньо /Нелсон Семедо/, 4 Иван Ракитич, 5 Серхио Бускетс, 8 Андрес Иниеста /Паулиньо/, 10 Лионел Меси, 9 Луис Суарес. Старши треньор - Ернесто Валверде

РЕАЛ МАДРИД /4-3-3/: 1 Кейлор Навас, 12 Марсело, 4 Серхио Рамос, 5 Рафаел Варан, 6 Начо, 8 Тони Кроос /Матео Ковачич/, 14 Каземиро, 10 Лука Модрич, 7 Кристиано Роналдо /Марко Асенсио/, 9 Карим Бензема, 11 Гарет Бейл. Старши треньор - Зинедин Зидан

СТАДИОН: "КАМП НОУ" - 97 939 зрители