Причината Фернандо Торес да напусне Атлетико Мадрид е само една – липсата на игрово време. Хлапето обяви своето второ сбогуване с испанския клуб, въпреки че желанието му бе да играе за „дюшекчиите“ до края на своята кариера.

Торес остана недоволен от изключително ограниченото игрово време и това е причината той да вземе решение да напусне „Уанда Метрополитано“.

От началото на настоящия сезон той е взел участие в едва 1280 минути и е започвал като титуляр в 10 мача.

През миналия сезон Торес записа 2197 минути игрово време, беше титуляр в 21 от 45 мача и отбеляза 10 гола.

През сезон 2015/16 игра 2530 минути, които бяха разпределени в 44 мача и отбеляза 12 гола. Той започна и в титулярния състав на Атлетико във финала на Шампионската лига срещу Реал Мадрид в Милано.

„Имам чувството, че мога да играя, да допринеса още и искам да продължа да играя. Това е една от причините да взема това решение“, коментира Торес.

През 2007 година той напусна Атлетико Мадрид след загубата с 0:6 от Барселона на „Висенте Калдерон“.

Нападателят също така призна, че никой освен президента на клуба не е знаел за неговото решение да се сбогува с Атлетико Мадрид.

Торес обяви раздяла с Атлетико

„Тази година играх много по-малко от предишната. Исках да завърша кариерата си тук, но не по този начин. Искам да играя и да бъда полезен. Щом не съм полезен, няма смисъл да стоя на пейката и да не играя“, добави нападателят.

Атлетико готви незабравимо изпращане на Фернандо Торес

„Винаги съм се борил за своето място. Винаги съм приемал решенията на треньора. Те ме мотивираха допълнително“, каза още Фернандо Торес.

Вечното "Хлапе" се разделя с любимия Атлетико