Реал Мадрид победи Уеска с 2:1 в мач от 22-ия кръг на Ла Лига. Домакините откриха резултата чрез Галан в 47-ата минута на двубоя. Две минути по-късно Мир нацели напречната греда. В 55-ата минута Варан възстанови равенството, а отново той се разписа в 84-ата минута, за да направи разликата. След този успех Реал се приближи на 7 точки от лидера Атлетико Мадрид, но и с два мача повече, заемайки второто място с актив от 43 точки, Уеска е на последната позиция с 16 точки.

Още във втората минута Сеоане опита опасен удар към вратата на Куртоа, но топката мина встрани от вратата. Минута по-късно Оказаки не успя да нанесе добър удар и топката излезе в аут. Фара Мир също опита мерника си, но и той не намери целта.

В 13-ата минута на мача Реал организира добра атака, но Винисиус и Асенсио не съумяха да създадат напрежение пред вратата на Фернандес, но спечелиха корнер. След него Начо стреля над вратата. Реал направи добра атака в 25-ата минута, но Винисиус съумя да преодолее Фернандес, но топката не намери целта и излезе в аут.

Две минути по-късно Галан стреля от границата на наказателното поле, но топката нацели играч на Реал. В 34-ата минута Бензема опита мерника си, но вратарят на домакините се отчете с класно спасяване.

Статистиката от Уеска - Реал Мадрид

източник: Sofa Score

До почивката Реал беше по-активният тим, но така и не стигна до чисти голови положения, а домакините контраатакуваха опасно, но и те не стигнаха до някакви сериозни опасности пред вратата на Куртоа.

В 47-ата минута Галан с перфектен удар не остави шансове на Куртоа и откри резултата. Малко по-късно Мир пропусна от чудесна възможност, но топката нацели напречната греда. Реал бързо стигна до равенството. В 55-ата минута Бензема отправи отлино топката от пряк свободен удар към вратата на Фернандес, топката нацели напречната греда, но притичалият Варан се разписа и изравни резултата.

В 60-ата минута Асенсио преодоля куп съперникови бранители, но ударът му беше отклонен в корнер, след изпълнението Варан пробва мерника си, но не сполучи. Минута по-късно Каземиро стреля с глава след центриране от пряк свободен удар изпълнен от Асенсио, но спечели корнер, след него не последва опасност за вратаря на Уеска. 

Уеска направи отлична атака в 63-ата минута, след като Галан намери отлично Мир, който стреля към Куртоа, но вратарят на Реал спаси положението с една ръка. Реал отвърна с удар на Бензема в 68-ата минута, но вратарят изби в корнер, а след неговото изпълнение Марсело не намери целта като топката премина встрани от вратата.

Карим Бензема направи невероятен пропуск, след като от малкото наказателно поле нацели вратаря на домакините в 77-ата минута на мача. Отново той отправи опасен удар малко по-късно спасен от вратаря на домакините. Все пак Фернандес капитулира за втори път в 84-ата минута, след като отново Варан се разписа и направи разликата.

Този резултат се запази до края на двубоя и Реал спечели 3-те точки.

Уеска - Реал Мадрид 1:2
голмайстори: 1:0 Галан (47), 1:1 Варан (55, 84)

съставите на двата отбора:

Уеска: Фернандес, Пулидо, Сиовас, Силва (86-Ферейро), Мафео, Рико (86-Карлос), Думбия (73-Онтиверос), Сеоане, Галан, Оказаки (62-Ешриче), Мир

Реал Мадрид: Куртоа, Асенсио, Каземиро, Варан, Начо, Кроос, Бензема, Модрич, Одриосола (68-Марсело), Винисиус (79-Мариано Диас), Менди (78-Марвин)