Името на Рафаел Варан нашумя най-вече след трансфера му в Реал Мадрид през 2011 година. Пристигнал от Ланс, Жозе Моуриньо бе треньорът, който започна осезаемо да налага родения през 1993 година младок. А днес френският централен защитник разгръща пълния си потенциал под вещото ръководство на сънародника си Зинедин Зидан.

Към днешна дата националът на „петлите“ се намира пред мач номер 200 с екипа на „белия балет“. Срещу Жирона е много вероятно играчът да запише това постижение, а моментът определено е специален. За това загатва и братът на Варан - Антони, който споделя пред Marca: „За Рафаел е голяма гордост, че ще стигне до тази цифра мачове с Реал. Това е нещо голямо. Но той знае, че най-трудно е да задържиш високото си ниво, така че мога да кажа, че е здраво стъпил на земята. Времето ще покаже докъде ще стигне“.

Зизу с куп промени в групата за Жирона

Варан започна да играе футбол, когато е на седем години, като обикновено се е състезавал в по-горните възрастови групи. Когато е на 16 години подписва първия си професионален договор, а на 17 прави дебют в Ланс. Малко след това започва неговата „бяла приказка“. Първи шанс в Кралския клуб му дава Жозе Моуриньо, а във втория си мач с екипа на испанския гранд бележи срещу Райо, превръщайки се в най-младия чужденец в историята на клуба, който вкарва попадение.

Реал Мадрид 27 години без загуба срещу дебютант в Примера

Само на 24 години, Варан може да се похвали с немалко успехи. Той е най-младият защитник, който е спечелил три Шампионски лиги, изпреварвайки Малдини.

„Винаги е бил състезателен тип, още от детството. Той е роден победител и в действителност в Реал намери мястото си“, добавя още Антони.

„Варан познава силните си страни – скоростта, способността да предугажда действията на съперника и въздушните единоборства. Винаги иска обаче да подобрява още, но знае как да спре, който и да е противник“, казва още Антони.