Реал Мадрид и Атлетико Мадрид завършиха 1:1 в първия мач за Суперкупата на Испания, и ще решават всичко на 22 август, в реванша.

В повторението на финала от Шампионската лига, спечелен от Реал с 4:1, двата отбора бяха далеч от оптималната си форма.

Двубоят бе предшестван от специална церемония в памет на Алфредо Ди Стефано, след като легендата на Реал и световния футбол си отиде в началото на месец юли. Огромен банер "Благодарим ти, Алфредо", бе опънат на трибуните на "Сантяго Бернабеу", а фенове и футболисти изказаха последни почести с аплодисменти.

Карло Анчелоти остави на пейката Хамес Родригес и Анхел Ди Мария, но именно тяхното включване след почивката промени постната продукция.
Атлетико игра на ръба на грубостта, и още в първите 10-15 минути имаше поредица от ситуации на изключително опасна игра, от която за късмет на Реал, без последици се измъкнаха Пепе и Гарет Бейл.

Кристиано Роналдо имаше най-доброто положение за гол в края на първото полувреме, а на почивката португалецът бе и заменен от Хамес.

Серхио Рамос не издържа на издевателствата и през второто полувреме реагира доста грубо, след поредно силово съприкосновение, този път от Манджукич, а накрая и двамата получиха картони.

В 69-та минута Гарет Бейл шутира мощно от пряк свободен удар, Моя отрази, но право в Кроос, чийто удар обаче не бе в очертанията на опразнената врата.

Хамес Родригес изведе напред Реал с попадение в 81-та минута. Тони Кроос намери непокрития Карвахал вдясно в пеналта, той центрира към Бензема, намиращ се във вратарското поле. Топката бе избита от краката на французина, само за да стигне до Хамес, който от десетина метра, през куп крака, промуши кълбото покрай Моя.

В 88-та минута обаче Раул Гарсия изравни, за пореден път показвайки слабостите на защитата на Реал. Мадридчани оставиха непокрит Гарсия във вратарското поле при центриране от корнер, и той с акробатично изпълнение прати топката в мрежата. Ситуацията видимо вбеси Икер Касияс, който размахваше ядосано ръце към бранителите.

В последната минута от редовното време, реферът не даде дузпа за Реал, въпреки очевадна игра с ръка на Марио.

Анхел Ди Мария опита индивидуални изяви в добавените три минути, но в крайна сметка последният съдийски сигнал дойде при 1:1.