Последният в Ла Лига Уеска надигна глава и разби Валядолид с 3:1 при гостуването си в 21-ия кръг на испанското първенство.

Домакините имаха отлична възможност да открият резултата в 16-ата минута, но Алваро Фернандес се намеси великолепно и отрази влизащият под гредата изстрел на Кике.

В 28-ата минута Рафаел Висенте стреля с глава в долния ляв ъгъл, но вратарят на Валядолид Жорди Масип показа отличен рефлекс и изби.

Пет минути по-късно Оскар Плано можеше да изведе домакините напред, но изстрелът му с глава премина над напречната греда.

В 37-ата минута Уеска откри резултата. Рафаел Висенте бе намерен отлично в наказателното поле и с глава реализира красиво в центъра на вратата.

Гостите удвоиха преднината си в началото на второто полувреме, когато Рафаел Висенте реализира второто си попадение в мача, вкарвайки хладнокръвно в долния десен ъгъл.

В 57-ата минута Рафаел Висенте оформи своя хеттрик, изстрелвайки мощен удар в левия ъгъл.

В края на двубоя Тони Вия можеше да намали резултата, но стреля над вратата. Това все пак се случи дълбоко в добавеното време, когато точен бе Тони Вия.

С постигнатия успех Уеска събра актив от 16 точки, но остава на последната позиция в Ла Лига, докато Валядолид е 16-и с четири повече.