Барселона разби в отложен мач гостуващия Виляреал с 5:1 и стигна до кота 43 в поредицата от мачове в първенството, в които е непобеден.

Шампионът вече набра 90 точки в Ла Лига два кръга преди края, като головата му разлика е 94-24. Виляреал е шести с 57 точки.

Шпалир за Барса, но не от Реал, Меси и ко с женски имена

Ернесто Валверде бе дал почивка на някои от своите обичайни титуляри, сред които и на централния нападател Луис Суарес. Отъсствието на уругваеца обаче не повлия на головата мощ на каталунците, които след два пропуска на Меси и Дембеле стигнаха до гол в 11-ата минута за 1:0. Вратарят на „жълтата подводница“ Серхио Асенхо отби, но топката хвана всички в крачка, с изключение на Филипе Коутиньо, който довкара във вратата на гостите.

В 16-ата се стигна и до втори гол, след като Люка Дин намери Паулиньо и той реализира второто попадение за 2:0.

В края на първото полувреме Андрес Иниеста намери с великолепен пас Лео Меси и той намери мрежата на Виляреал за трети път.

В 54-ата минута след удар на Пабло Форналс топката се отклони от крака на Никола Сансоне и влезе във вратата на Барселона – почетен гол за Виляреал.

В 73-ата имнута Лео Меси изпрати топката отново в мрежата на гостите, но попадението му не бе зачетено заради засада, нещо, с което той не се съгласи.

В 87-ата минута Усман Дембеле бе изведен по конец от Иван Ракитич и направи резултата 4:1 в полза на Барса.

В третата добавена минута Усман Дембеле със страхотен индивидуален пробив и копване на топката фиксира крайния резултат на убедителното 5:1 за Барса срещу Виляреал.