Барселона продължава защитата на Купата на Краля в Испания, като се класира с лекота за четвъртфиналите.

На реванша със Селта, след 1:1 във Виго, Барса разби съперника с 5:0, като още през първото полувреме реши всичко.

Каталунците са пропускали да стигнат до финал само веднъж от 2010-та насам, а са носители на трофея в последните три години.

Селта все пак остава единственият отбор, вкарвал гол на Барса от ноември месец насам.

Лионел Меси оформи дубъл, като отбеляза първите два гола в двубоя в 13-та и 15-та минути и с това вече има 46 гола за Купата в Испания, което го вкара в престижния Топ 10 на голмайсторите за всички времена в турнира.

Меси обърна още една страница в историята

Първият гол на аржентинеца дойде след извеждащ пас отляво за Жорди Алба, който пусна ниско успоредно подаване в пеналта. Суарес прескочи топката и от точката на дузпата Меси я прати в долния ляв ъгъл за 1:0.

Отново комбинация Алба-Меси доведе до второ попадение, две минути по-късно, след двойно подаване на бързи обороти и прецизен шут от десетина метра в мрежата.

На практика в 28-та минута всичко приключи, с третото попадение за Барселона. Лошо излизане на вратаря на Селта и акробатично изпълнение на Жорди Алба направи 3:0, след подаването на Лионел Меси.

Разгромът продължи и в 31-та минута попаденията вече бяха четири на брой за Барса след безумна грешка в защитата на Селта, оставила Луис Суарес сам срещу вратата с топка в крака.

През второто полувреме домакините спокойно владееха топката, изчаквайти евентуални моменти за още голове, но без да натискат съперника особено.

Появата на Усман Дембеле развълнува феновете за последните 30 минути от срещата, а Луис Суарес пропусна да вкара невероятно попадение в 82-та минута от близо 40 метра.

Иван Ракитич оформи крайното 5:0 в 87-та минута, след като с глава засече необезспокояван центрирането на Дембеле от корнер.

Останалите четвъртфиналисти са Атлетико Мадрид, Алавес, Валенсия, Севиля, Леганес, Реал Мадрид, Еспаньол.