Отборът на Еспаньол постигна важна победа при гостуването на Леванте от 10-тия кръг на Ла Лига. Единственото попадение на в срещата беше дело на Бернардо Еспиноса в 38-та минута. 

Двубоят започна по-добре за домакините, като още в 7-та минута Хосе Кампаня се опита да тества рефлексите на стража на гостите, но топката премина малко над горната греда. 

Към края на първата част дойде и решителният момент в срещата. В 38-та минута Марио Варгас центрира от корнер и първи до топката стигна защитника Еспиноса, който по някакъв начин успя да насочи топката с гърди към вратата на Айтор, за да отбележи единственият гол в мача. 

През втората част Леванте имаше своето положение за гол. В 50-та минута нападателят Ернани беше намерен в наказателното поле, но от удобна ситуация той вдигна топката над вратата на Еспаньол. 

В 86-та минута Виктор Бония от състава на гостите можеше да реши всичко, но той беше разочарован от страхотната намеса на стража на домакините Айтор. Така резултатът беше оформен на 1:0 за момчетата на Пабло Мачин.

Така съперникът на Лудогорец постигна първа победа от 6 шампионатни мача, с което събраха актив от 8 точки и останах на само точка под 17-тия в класирането Селта. Леванте, от своя страна, остана 13-тия с 11 пункта.