Отборът на Атлетик Билбао разби състава на Еспаньол с 3:0 в мач от 11-тия кръг на испанската Ла Лига. Първите два гола бяха дело на Икер Муниаин, докато третият се оказа автогол от бека на гсотите Виктор Переа. 

Двубоят започна по светакивеч начин, който определено беше по вкуса на публиката на "баските". Още в 4-та минута Икер Муниаин се възползва от недоразумение в центъра на отбраната на гостите и разстреля Диего Лопез от около 10 метра за 1:0. 

Само 13 минути по-късно резултатът вече беше 2:0, а Муниаин отново беше в центъра на прожекторите. След избита топка от корнер испанецът овладя на гърди и от воле заби топката в скобата на Лопес за 2:0. 

Темпото на мача спадна и Еспаньол се опита да върне головете пасив, но това така и не се отдаде на отбора, който победи Лудогорец преди седмица в Лига Европа. Даже напротив, Билбао стигна до 3-ти гол. В 81-та минута, след хубава многоходова комбинация на домакините Муниаин отново беше напът да скъса мрежата, но вместо това защитникът Переа си отбеляза нелеп автогол за крайното 3:0.

Така Атлетик Билбао заема 8-то място с актив от 16 точки след 11 мача, докато Еспаньол се намира на предпоследното 19-то място с едва 8 пункта.