Барселона унизи мексиканския Леон с 6:0 в традиционния приятелски мач за трофея "Жоан Гампер".

Двубоят е и официално представяне на отбора за новия сезон пред трибуните на "Ноу Камп", а феновете видяха истинско Меси-Неймар шоу през първото полувреме.

Леон не успя по никакъв начин да затрудни Барселона, и бе просто спаринг партньор за момчетата на Луис Енрике. Наставникът пусна в игра Браво, Алвеш, Машчерано, Матийо, Жорди Алба, Ракитич, Бускетс, Иниеста, Рафиня, Неймар и Меси като титуляри.

ВИДЕО С НАЙ-ИНТЕРЕСНИТЕ МОМЕНТИ ОТ ДВУБОЯ

Само три минути бяха нужни на Меси да открие резултата, след съвместна акция с Неймар. В 12-та минута, след като владееше почти изцяло топката, Барса отново се разписа, този път чрез Неймар. Иниеста го намери по конец, и за младия бразилец остана да чукне топката покрай вратаря на Леон.

Три минути преди края на първото полувреме, отново Неймар бе точен, за да се оттеглят домакините с класически аванс на почивката.

В началото на второто полувреме, сбогом с феновете на Барса си взе бившият защитник на тима Рафа Маркес, за когото това бе и последен мач за Леон. (ВИДЕО)

Десет минути след подновяването на играта, дойде и четвъртото попадение. Негов автор бе резервата Мунир Ал Хадади. 18-годишният нападател тепърва ще прави първите си стъпки в мъжкия състав, но се разписа и в 55-та, и след това в 78-та минута.

Барса вече играеше за публиката, над 72 хиляди на "Ноу Камп", и се стараеше да прави шоу, докато Луис Енрике опитваше различни варианти за състава си.

15-тина минути преди края, дебют направи и Луис Суарес. Уругваецът се появи като типична деветка в състава на Барса.

Сандро Рамирес оформи крайното 6:0 в 90-та минута, за да затвърди отличното представяне на младата смяна на Барселона, на която явно Луис Енрике може да разчита през новия сезон, който "каталунците" ще стартират срещу Елче.