Реал Мадрид претърпя ново тежко крушение през този сезон. Момчетата на Зинедин Зидан загубиха предпоследния си двубой в Ла Лига за сезона, след като отстъпиха на Реал Сосиедад като гост с 1:3.

19-годишният Браим Диас беше точен за "белите" след само 6 минути игра, но мадридчани допуснаха обрат и три гола във вратата си. Те дойдоха в 26-ата чрез Микел Мерино,  Хосеба Салдуа в 57-ата и Андер Баренечеа в 67-ата минута.

В 39-ата централният бранител на гостите Хесус Вайехо умишлено спря топката с ръка по пътя им към мрежата и получи червен картон. Тибо Куртоа спаси последвалата дузпа след удар на Уилиан Жозе.

Столичани остави трети в таблицата, след като вече нямат и математически шанс да изпреварят Атлетико Мадрид.

Реал стигна до бърза преднина в резултата. Само след шест минути игра Диас матира няколко защитници на съперника и вратаря Руи, за да реализира първото попадение.

Домакините отговориха с настъпателни действия и в 21-вата минута Микел Оярсабал засече топката в мрежата, но голът не беше зачетен заради засада, потвърдена и от ВАР.

Пет минути по-късно обаче баските все пак изравниха. Уилиан Жозе подаде към Мерино, който се оказа сам срещу Тибо Куртоа и го елиминира с хубав удар - 1:1.

В 39-ата минута Оярсабал излезе сам срещу вратаря, последва подаване към Вилиан и негов шут, който обаче беше спрян с ръка от Вайехо. Младият защитник веднага беше отстранен с червен картон, а Вилиан застана зад бялата точка. Бразилецът шутира силно в средата, което обаче беше очаквано от Куртоа, който успя да спаси.

В 57-ата минута Марсело проспа центриране в неговата зона и Салдуа го надскочи, като успя да изненада и Куртоа - 2:1.

Като че ли още тук гостите се предадоха, а десет минути по-късно изоставането им в резултата стана още по-сериозно. Оярсабал се възползва за пореден път от дупките в защитата и шутира в гредата, а при добавката точен беше 17-годишният юноша на Сосиедад Андер Баренечеа за крайното 3:1.

Стартови състави:

Реал Сосиедад: Руи, Салдуа, Д. Йоренте, Субелдия, Морено, Мерино, Пардо, Муньос, Баренетчея, Оярсабал, Вилиан Жозе

Треньор: Иманол Алгуасил

Реал Мадрид: Куртоа, Карвахал, Вайехо, Начо, Марсело, Каземиро, Кроос, Иско, Браим, Асенсио, Бензема

Треньор: Зинедин Зидан