Реал Сосиедад победи с 2:1 Севиля в изключително драматичен сблъсък от 14-ия кръг на Ла Лига. Играчите на Хорхе Сампаоли продължават с лошото си представяне от началото на сезона. Андалусийци в крайна сметка се разминаха с минимална загуба, макар че останаха с девет души още до 35-ата минута. С тази победа Сосиедад се изкачи до третото място в класирането на Ла Лига с 26 точки, а Севиля е точно над чертата с 11 точки.

Още в 10-ата минута дойдоха лоши новини за Манол Илгуасил, тъй като Карлос Фернандес се контузи и бе заменен от Такефуса Кубо. Въпреки това десет минути по-късно Микел Мерино намери отлично Александър Сьорлот, който се разписа елегантно за 1:0.

В следващите минути играчите на Хорхе Сампаоли опитаха да вдигнат темпото и създадоха две по-опасни положения пред вратата на Алекс Ремиро. В 26-ата минута обаче Иван Ракитич извърши нарушение и първоначално получи само жълт картон. Впоследствие обаче Карлос Дел Серо Гранде получи сигнал да прегледа отново ситуацията и промени решението си, изгонвайки хърватина. Само пет минути по-късно Танги Нианзу на свой ред извърши доста грубо нарушение и също бе отстранен след преглед с ВАР.

Нещата станаха катастрофални за севилци в 36-ата минута, когато Микел Мерино намери отлично Брайс Мендес зад гърба на отбраната и той преодоля Боно, за да удвои преднината на Сосиедад.

Две минути преди края на първата част Рафа Мир все пак успя да намали изоставането на андалусийците, след като засече добро центриране в наказателното поле и с мощен удар с глава се разписа за 2:1.

Гостите се отличиха с много сериозен пропуск точно след час игра, когато Кубо получи в наказателното поле и стреля, но Боно спаси, а впоследствие с топката се размина и Сьорлот.