Зрителите на стадион „Ипуруа“ станаха свидетели на истинско голово шоу при равенството 4:4 между Ейбар и Леванте от 15-ия кръг на Ла Лига.

Ейбар поведе в резултата в 8-та минута, когато Коте центрира в наказателното поле на Леванте, където Чарлес продължи с глава към Серхи Енрич, който също с глава прати топката във вратата на Андре Ойер.

Леванте бързо успя да изравни резултата в 9-та минута, когато Енис Барди пусна отличен пас към Хосе Моралес, който финтира вратаря Асиер Риесго и прати топката в опразнената врата.

Ейбар можеше отново да поведе в резултата в 18-та минута, когато Коте комбинира с Енрич, който шутира, но над напречната греда в аут.

Леванте пропусна страхотна възможност в 23-та минута чрез Хосе Моралес, който остана сам очи в очи срещу Риесго, но вратарят на Ейбар спаси.

Ейбар организира много добра атака в 30-та минута. Ореяна пусна към Енрич, който бе изведен на отлична позиция в наказателното поле на Леванте, но в последния момент Чема се намеси и с шпагат успя да избие в корнер.

Ейбар можеше да изравни резултата в 40-та минута, когато след центриране от корнер в наказателното поле на Леванте, Рамис стреля с глава, но топката премина встрани от десния стълб на вратата на Ойер.

Второто полувреме започна с натиск за Ейбар. След центриране от корнер в наказателното поле на Леванте в 47-та минута Енрич стреля с глава, но встрани от вратата на Ойер. Три минути по-късно пред Енрич се откри нова възможност и той стреля, но встрани от левия стълб на вратата на Ойер. В 55-та минута домакините направиха нов пропуск чрез Папе Диоп, пред когото се откри много добра възможност, но не успя да намери очертанията на вратата на Андре Ойер.

Ейбар успя да изравни резултата в 57-та минута, когато Пеня центрира в наказателното поле на Леванте, където Гонсало Ескаланте засече топката с глава и я вкара във вратата на Ойер.

Съдията Хавиер Алберола Рохас свири дузпа за Ейбар в 60-та минута за нарушение на Хосе Кампаня срещу Чарлес. Кампаня в опита да изчисти топката изрита крака на Чарлес.

Именно Чарлес реализира наказателния удар в 61-та минута и направи резултата 3:2.

Ейбар поведе с 4:2 в 65-та минута. Коте центрира в наказателното поле на Леванте, където Енрич стреля, но Ойер спаси. След това при добавката Чарлес не остави никакви шансове на вратаря на Леванте за 4:2.

Леванте намали пасива си в 75-та минута. След центриране в наказателното поле на Ейбар се получи разбъркване, а топката стигна до Тоньо, който шутира, топката рикошира в играч на Ейбар, излъга Риесго и влетя в мрежата му.

Леванте стигна до изравнителния гол в първата минута на добавеното време на мача, когато Рочина центрира от фаул в наказателното поле на Ейбар, където Борха Майорал бе най-съобразителен и успя да вкара топката във вратата на Риесо.

След това равенство Леванте е шести с 22 точки, а Ейбар е тринайсти с 19 точки.