Осасуна записа заслужена победа над Еспаньол, макар че отбеляза само едно попадение, което беше реализирано от Анте Будимир в 55-ата минута.

Домакините доминираха през целия двубой и още от самото начало се настаниха в половината на своя опонент, но така и не успяха да завършат атаките си.

При една от епизодичните контраатаки на Еспаньол Алейш Видал прати топката в мрежата зад Айтор, но попадението правилно беше отменено заради засада. Секунди преди почивката стражът на Осасуна изби опасен изстрел с глава на Леандро Кабрера.

През второто домакините заиграха с повече концентрация и в 55-ата минута Абде центрира от корнер и Будимир отбеляза с глава първия си гол за сезона.

Малко по-късно само късметът попречи на Рубен Гарсия да вкара втори гол за състава на Ягоба Арасате.

Гостите бяха близо до изравняването в 76-ата минута, но Айтор изби коварен шут на Хоселу. В 83-ата пък Давид Гарсия от домакините уцели гредата.

По този начин Осасуна спря серията си от четири поредни мача без успех в Ла Лига и се изкачи на седмото място в класирането с 16 точки. Еспаньол остава точно над опасната зона, на 16-а позиция, с 9 точки. В следващия кръг Осасуна гостува на Жирона, докато „папагалчетата“ приемат Елче.