Легендарният нападател на испанския Атлетик Билбао Арис Адурис официално обяви своето отказване от футбола в сряда използвайки своя акаунт в Twitter.. Стрелецът, който има 287 гола в 793-те си мача в кариерата си, а над 400 от тях са за Атлетик, е истинска икона на „Сан Мамес”, а също така има и два гола в 13 мача за националния отбор на Испания.

„Така приключи моята кариера, която е незабравима от самия старт до самия край”, каза Адурис пред всички в социалните мрежи.

Навярно той приключва с играта по възможно най-добрият начин, след като последният му гол беше с блестящ ножичен удар за успех срещу Барселона с 1:0. Освен големият успех, Адурис с гола си помогна на Билбао да победи Барса за първи път от 2013-а година и се нареди до Лионел Меси, като и двамата имат голове в 15 поредни сезона в испанския шампионат.

"Часът настъпи. Много пъти съм казвал, че футболът те напуска, а не ти него. Вчера докторите ми казаха да отида на хирург, и то по-добре по-рано, отколкото по-късно, за да се сдобие с протеза, за да се опитам да водя нормален ежедневен живот, доколкото е възможно.

 "За жалост, тялото ми каза "стига". Не мога да помогна на съотборниците ми по начина, по който бих искал, нито по начина, който заслужават. Това е животът на професионалния спортист. Прост, много прост".  "За жалост, всички ние изживяваме много болезнена и тягостна ситуация. Пандемията, от която страдаме, ни нарани ужасяващо и трябва да продължим да се борим заедно".

 "Затова не искам да се безпокоите за мен. Това е просто анекдот. Нека забравим за финалите, за които сме мечтали, защото ще имаме време да си кажем "довиждане". И да, дойде време да кажа "довиждане" и така пътят приключва за мен - незабравимо и приказно, от началото до края. Благодаря ви от дъното на сърцето ми".